Judit
3 °C
7 °C

Ötszázezer adaptert visszahív az IBM

2004.09.03. 10:51
A ThinkPad laptopok hibás adaptereinek áramkörei leolvadhatnak, és a meghibásodott szerkezet áramütést és mindenféle anyagi kárt okozhat. Az IBM ingyen cserél.
Az IBM több mint ötszázezer laptop áramadapterét visszahívja, mivel tűzveszélyesek és áramütést okozhatnak. Az ötvenhat wattos adapterek túlmelegedése miatt miatt az eszköz áramkörei elolvadhatnak, és a burkolaton kívülre kerülhetnek, jelentette be csütörtökön a vállalat és az Egyesült Államok fogyasztóvédelmi hatósága.

Régi modell

Az amerikai fogyasztóvédő szervezethez hat bejelentés érkezett arról, hogy az adapterek anyagi kárt okoztak, de személyi sérülés nem történt. Az IBM szerint a 02K6549 sorozatszámú hibás adaptereket főképp a ThinkPad 390 és 240 és i kezdőjelű modellek mellé adták, de korlátozott számban a ThinkPad s sorozatban is megtalálhatóak.

Ezeket a számítógépeket 1999 januárja és 2000 augusztusa között értékesítették, de a tajvani Delta Electronics által gyártott adapterek később is elérhetőek voltak kiegészítőként. Az IBM szerint az érintett adapterekből csupán 225 ezer található az Egyesült Államokban.

Újat adnak

A fogyasztóvédelem arra hívta fel a felhasználók figyelmét, hogy lehetőleg azonnal húzzák ki a konnektorból az adaptereket, és ne is dugják vissza. Inkább vegyék fel a kapcsolatot a gyártóval, hiszen az IBM ingyen biztosítja a cserealkatrészt. Az érintett adapterekből egyébként csak 225 ezer található az Egyesült Államokban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?