Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Az Apple akkumulátorokat hív vissza

2005.05.23. 12:30
Az Apple Computer Inc.és az Egyesült Államok termékbiztonsági tanácsa 128 ezer Apple iBook G4 és PowerBook G4 laptop akkumulátorát hívja vissza, mert úgy ítéli meg, hogy az elemek tűzveszélyesek és veszélyeztetik a felhasználót. Magyarországon is cserélik a hibás széria darabjait.

A bejelentés szerint körülbelül 128 ezer, az Egyesült Államokban eladott laptop akkumulátora veszélyes. Az elemeket a dél-koreai LG Chem gyártotta, a gépeket Tajvanban és Kínában szerelték össze. Emanuelle Massimo, a magyarországi Apple vezetője elmondta, még nem néztek utána, hogy Magyarországon adtak-e el ebből a hibás szériából, és ha igen, akkor hány darabot, de a sorozatszámok alapján értesítették a viszonteladókat. Amennyiben valakinek a hibás sorozatszámhoz tartozik az akkumulátora, visszacserélheti, mondta a magyar Apple vezetője.

Túlmelegedett

Az Apple-hez az utóbbi időben hat - az elemek túlmelegedését kifogásoló - bejelentés érkezett a világ különböző pontjairól, úgyhogy a vállalat a visszahívás mellett döntött. "Aggódunk a vásárlóink biztonságáért " - fogalmaznak az Apple közleményében.

A visszahívott lítium ionos akkumulátort a 12 inches iBook G4-be, a 12 inches PowerBook G4-be és a 15 inches PowerBook G4-be építették. A HQ441-tól HQ507-ig és 3X446-tól 3X510-ig számozott termékek hibásak. A felhasználó kiveheti gépéből az elemet, és könnyen ellenőrizheti a sorozatszámot.

A visszahívással kapcsolatban az Apple weboldalán további információkat közöl.