Olivér
4 °C
8 °C

Lenyomatos kisegér

2002.09.26. 14:50
A biometria olyan közel van, hogy azt már a moziban is mutatják. Ezenkívül olyan közel van, mint az egér. Jelszó helyett ujjlenyomat, ne mozduljon Ön.
Zselés scannerbe tenyerel a kém. Az Index kiküldött tudósítója, a hardvertesztelés doktora huncut kacajra fakad, amikor a felhasználóakadémián tanult billentyűzetre bukásos jelszóbeírás helyett egy mozdulattal lép be a rendszerbe. Minden alkalommal.

Munkásegér

az egér az asztalon helyezkedik el
Begyet az ablakra
A Siemens vállalat szerény küllemű termékben léptette piacra kortárs biometrikus azonosítórendszerrel egybeépített rendszerét. Az ID Mouse tervezőitől nyilvánvalóan direkt azt kérték, hogy emeljenek ki az alsó fiókból egy 1995-ös egértervet és egy erőteljes radírozás után rajzoljanak bele egy miniatűr szenzorlemezt és egy zseblámpaizzót. A termékben így retrószagú visszafogottság ellenpontozódik a háttérben álló világméretű összeesküvés céljával: hogy ti. több millió dolláros biztonsági rendszereket tegyen feleslegessé.

Az ID Mouse nem sokkal drágább, mint a piacon jelenleg kapható über-egerek, a periodikus jelszóváltás doktrínája alatt elgyötört munkásosztály ezért tört ki örömujjongásban, amikor a 2001-es ComDex-en meglátta a kedélyesen villogó megannyi mauszt.

Bioszürreális tartós teszt

Adatlap
Neve: Siemens ID Mouse
Szenzor: Infineon Technologies, C-MOS, 256 szürke árnyalat
Konfigurálható archívum: max. 1400 bejegyzés
Klimatikus használati tényezők: -40 C foktól +70 C fokig
Listaár: 49,500.- Ft
A biometrikus periféria USB porton keresztül táplálja az adatokat a személyi számítógépbe. Az ujjlenyomatok kezelését elősegítő program telepítése és kezelése egyszerű - emellett izgalmas szürreális elváltozásokat okozott a Windows operációs rendszerben, amelyeket napi egy újraindítással lehetett orvosolni.

A természetes veszély, hogy a júzer kizárja magát a gépéből minimális: háztartási balesetek esetére akár mind a tíz ujj adatai felbökdöshetők a nyilvántartóba, súlyosbított balsors esetén a hagyományos jelszó begépeléshez lehet folyamodni a maradék szervekkel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?