Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Lenyomatos kisegér

2002.09.26. 14:50
A biometria olyan közel van, hogy azt már a moziban is mutatják. Ezenkívül olyan közel van, mint az egér. Jelszó helyett ujjlenyomat, ne mozduljon Ön.
Zselés scannerbe tenyerel a kém. Az Index kiküldött tudósítója, a hardvertesztelés doktora huncut kacajra fakad, amikor a felhasználóakadémián tanult billentyűzetre bukásos jelszóbeírás helyett egy mozdulattal lép be a rendszerbe. Minden alkalommal.

Munkásegér

az egér az asztalon helyezkedik el
Begyet az ablakra
A Siemens vállalat szerény küllemű termékben léptette piacra kortárs biometrikus azonosítórendszerrel egybeépített rendszerét. Az ID Mouse tervezőitől nyilvánvalóan direkt azt kérték, hogy emeljenek ki az alsó fiókból egy 1995-ös egértervet és egy erőteljes radírozás után rajzoljanak bele egy miniatűr szenzorlemezt és egy zseblámpaizzót. A termékben így retrószagú visszafogottság ellenpontozódik a háttérben álló világméretű összeesküvés céljával: hogy ti. több millió dolláros biztonsági rendszereket tegyen feleslegessé.

Az ID Mouse nem sokkal drágább, mint a piacon jelenleg kapható über-egerek, a periodikus jelszóváltás doktrínája alatt elgyötört munkásosztály ezért tört ki örömujjongásban, amikor a 2001-es ComDex-en meglátta a kedélyesen villogó megannyi mauszt.

Bioszürreális tartós teszt

Adatlap
Neve: Siemens ID Mouse
Szenzor: Infineon Technologies, C-MOS, 256 szürke árnyalat
Konfigurálható archívum: max. 1400 bejegyzés
Klimatikus használati tényezők: -40 C foktól +70 C fokig
Listaár: 49,500.- Ft
A biometrikus periféria USB porton keresztül táplálja az adatokat a személyi számítógépbe. Az ujjlenyomatok kezelését elősegítő program telepítése és kezelése egyszerű - emellett izgalmas szürreális elváltozásokat okozott a Windows operációs rendszerben, amelyeket napi egy újraindítással lehetett orvosolni.

A természetes veszély, hogy a júzer kizárja magát a gépéből minimális: háztartási balesetek esetére akár mind a tíz ujj adatai felbökdöshetők a nyilvántartóba, súlyosbított balsors esetén a hagyományos jelszó begépeléshez lehet folyamodni a maradék szervekkel.