Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Illatos, ízes monitort vegyenek!

2005.04.26. 16:00
Kóstolja meg a vírusokat, majd lélegezzen mélyen, és szívja be az online újságban látott edami sajt illatát. Hetvenezer forintnyi távolságban az illatos képernyő! A Trisenx vállalat nemrég kezdte az interneten árusítani a szoftvert és a hozzá tartozó eszközt, amellyel megvalósul a szagos képernyő.

A Trisenx körülbelül egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy megalkotta a szagosítóhardvert, de csak most lehet megvásárolni az eszközt. A Scent Dome elnevezésű készüléket a vállalat azzal a céllal hozta létre, hogy az online árusított termékeket megszagolhassa a júzer, illetve hogy illatos emailekkel bombázhassa ismerőseit (egyes szkeptikus fórumozók szerint a vírusok mostantól fekália-szaggal együtt érkeznek).

Húsz illat

#alt# A Scent Dome-ot a Senxware nevű szoftver telepítése után egyszerűen csatlakoztatni kell a pc-hez. Hetvenezer forintnak megfelelő összegért árusítják a szoftvert, amely a szagelőállító berendezéssel együtt érkezik. Gyárilag húszfajta illatkapszula található a teáskanna méretű termékben, amelyeket a Senxware program aktivál. A vállalkozókedvű Scent Dome-tulajdonos a meglévő húsz illataromából továbbiakat keverhet, ami vagy kellemes gyümölcsillatot, vagy irtózatos bűzbombát eredményezhet.

A szagos képernyő lehetősége már régóta foglalkoztatja a fejlesztőket - nem a Scent Dome az egyetlen ilyen szolgáltatás. A japán Kaori Web szintén abból indult ki, hogy igazságtalanság, ha valaki virágot néz a monitorján, és nem érzi az illatát. Létre is hoztak egy szaggépet, amelyet a szerver aktivál az éppen nézegetett tartalom alapján továbbított illatkóddal.

Online szatócsboltoknak

#alt# De ide tartozik a brit Telewest kábeltársaság illatos e-mailszolgáltatása, a ScentMail is. A Telewest ajánlata szerint az fizessen elő a szolgáltatásra, aki szerelmes, és emiatt szívesen küldözget finom szagokat e-mailben, vagy esetleg utazási irodája van, és tengerillattal akarja eladni útjait. A termék előállítói szerint az online szatócsboltok is jó eséllyel növelhetik forgalmukat, ha a célcsoport érzi is, nem csak látja, amit kínálnak. A ScentMail-es számítógépek szintén egy program közreműködésével ismerik fel a levélben küldött illatazonosítókat.

Nyalogassa képernyőjét!

Ugyanennek az irányzatnak egy szélsőséges példája az ízes képernyő, amely a fizikai és a digitális világ áthidalása érdekében képernyő-nyalogatásra ösztökéli a felhasználót.