István, Vajk
17 °C
34 °C

Az iPhone-t nyúlja az Asus Eee

2008.03.27. 10:41
Növelhetjük, csökkenthetjük a képek méretét pusztán az ujjaink mozgatásával, ez derült ki az új Eee műszaki leírásából.

Nincsen nap Asus Eee nélkül. Ha már olcsó nem lehet a gép, legalább izgalmas legyen, gondolhatták a gyártónál, mert eddig minden belepletykáltak már a második generációba. Azt tudjuk, hogy nagyobb lesz a kijelzője és a háttértárja, mit az aktuális modellé, felmerült, hogy lesz hsdpa és wimax a gépben, emlegettek gps-t, sőt, érintésérzékeny kijelzőt is, most meg arról kell beszámolnunk, hogy a tapipad multitouch lesz.

A rendszer alapjait az iPhone fektette le, de a MacBook Airrel a laptopokat is elérte, majd kicsivel később ugyanez megjelent az Apple csúcslaptopján, a MacBook Prón is. Lényege, hogy a tapipad több ujj mozgását is képes érzékelni, így például az ujjak távolításával tudjuk növelni a képet, közelítésével kicsinyítünk, ha meg körzőt játszunk velük, elforgatjuk a fotókat. Az amerikai Federal Communications Commissionhöz beadott leírás alapján az Asus a MacBook összes funkcióját lenyúlta, így például a szkrollozást is két ujjal lehet majd megoldani, igaz, a forgatás kimaradt.

A Register arról is beszámol, hogy bluetoothcsipet is raknak a gépbe (természetesen). Elvileg csak a későbbi verziókban lesz engedélyezve ez a vezeték nélküli kapcsolati mód, ettől függetlenül elképzelhető, hogy a hardver már benne lesz az alapgépben is, csak le lesz tiltva. A leírásból egyébként kiderülnek további részletek is. Például, hogy a 900-as jelzésű laptop 8,9 colos kijelzőjének 1024x768-as felbontása lesz, ami jelentős előrelépés a mostani 7 colos, 800x480-as modellhez képest.