Jenő
-3 °C
6 °C

Az iPhone-t nyúlja az Asus Eee

2008.03.27. 10:41
Növelhetjük, csökkenthetjük a képek méretét pusztán az ujjaink mozgatásával, ez derült ki az új Eee műszaki leírásából.

Nincsen nap Asus Eee nélkül. Ha már olcsó nem lehet a gép, legalább izgalmas legyen, gondolhatták a gyártónál, mert eddig minden belepletykáltak már a második generációba. Azt tudjuk, hogy nagyobb lesz a kijelzője és a háttértárja, mit az aktuális modellé, felmerült, hogy lesz hsdpa és wimax a gépben, emlegettek gps-t, sőt, érintésérzékeny kijelzőt is, most meg arról kell beszámolnunk, hogy a tapipad multitouch lesz.

A rendszer alapjait az iPhone fektette le, de a MacBook Airrel a laptopokat is elérte, majd kicsivel később ugyanez megjelent az Apple csúcslaptopján, a MacBook Prón is. Lényege, hogy a tapipad több ujj mozgását is képes érzékelni, így például az ujjak távolításával tudjuk növelni a képet, közelítésével kicsinyítünk, ha meg körzőt játszunk velük, elforgatjuk a fotókat. Az amerikai Federal Communications Commissionhöz beadott leírás alapján az Asus a MacBook összes funkcióját lenyúlta, így például a szkrollozást is két ujjal lehet majd megoldani, igaz, a forgatás kimaradt.

A Register arról is beszámol, hogy bluetoothcsipet is raknak a gépbe (természetesen). Elvileg csak a későbbi verziókban lesz engedélyezve ez a vezeték nélküli kapcsolati mód, ettől függetlenül elképzelhető, hogy a hardver már benne lesz az alapgépben is, csak le lesz tiltva. A leírásból egyébként kiderülnek további részletek is. Például, hogy a 900-as jelzésű laptop 8,9 colos kijelzőjének 1024x768-as felbontása lesz, ami jelentős előrelépés a mostani 7 colos, 800x480-as modellhez képest.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?