Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Kutyanyálas labda ellen robotkéz

2005.07.13. 18:06
Vértezze fel magát kutyanyálas labda ellen, gépiesítse a pincében lakó egereket, had örüljön a macska, zárja ölebét lámpaállványba, mert az úgy dizájnos! A Petgadget.com gyűjtéséből, az állatoknak készített technológiai újdonságok közül válogattunk.

Labdaadagolós hajítókilövő

Leírnám a kutyakütyü kifejezést, de az talán túlzás lenne. Legyen elég annyi, hogy az eszköz kitalálója azzal reklámozza termékét, hogy a kutyanyálas teniszlabda tapintása ellen találta ki. A kilövő négy teniszlabda tárolására alkalmas, és akár 45 méterre elhajítja a labdát, úgyhogy szaladhat a kutya, amennyire csak akar. Tárolós, csúzli és parittyaszerű változatban is kapható, de azt az ellentmondást nem oldják fel a leírásban, hogy aki undorodik a kutyanyálas labdától, az vajon hogyan tölti újra a szerkezetet. Javasoljuk a végtelen számú teniszlabda megvásárlását, és ezzel egyúttal a családi kassza teljes csődjét. A kilövő ára 29.95 dollár, ami körülbelül hatezer forint.

Robotegér, macskáknak

Mancsérintésre vagy nyávogásra reagálva kel életre a robotegér, majd kiszámíthatatlanul ugrándozik, vinnyog és szaladgál. Mozgás közben villogtatja a szemét, és különböző hangokkal idegesíti a macskát. Aztán 15 másodperc után megáll, bevárja összezavarodott üldözőjét, aki ha beéri, újrakezdődik a hajsza. Az ára 9.99 dollár, ami körülbelül kétezer forint.

Kutyalépésszámláló

Az eb minden lépéséről tudni akar? Vagy egyszerűen csak attól tart, hogy kutyája a parkban ahelyett, hogy szaladgálna, lefekszik egy bokor mögé és pihen? Vegyen neki lépésszámlálót, és még a kalóriafogyasztását is kiderítheti. A termék forgalmazója hat színben ajánlja a nyakörvre erősíthető kütyüt, ami méri és tárolja a megtett távolságot, a lépések hosszúságát és számát, valamint az elégetett kalória mennyiségét. Az ára 14.99 dollár, ami körülbelül háromezer forint.

Beszélő madáretető

Ha a beszélő madáretető gondolkodni tudna, egészen biztos, hogy Örkény István Szakmai önérzet című egyperces novellája járna a fejében. "Madárhangokat utánzok.." - mondja benne a munkakereső művész. "Sajnos ez kiment a divatból" - legyint rá a cirkuszigazgató.
Elszánt madárbarátoknak jó a madárhangokat utánzó etető, ami különböző fajok hangját imitálva csalogatja az állatot a magokhoz. Vízálló, érzékeli a fényt és hatezer forintnak megfelelő összegért kapható. Magyar vásárlóknak hátrányt jelenthet, hogy csak az Észak-Amerikában honos fajok hangját ismeri.

Kutyameghatározó gps-szel

"Buksi elindult otthonról. Most éppen a Kiss János altábornagy utca és a Böszörményi út sarkán jár." A helyzetjelző kutyameghatározó nem olcsó, de pontosan megmondja, hogy éppen hol jár az eb. Az eszközzel egy tetszőleges vezérlőközponttól (például: a nappali szoba) egy tetszőleges sugarú körben (például: a kertkapuig) meghatározott virtuális kerítést húzhat a gazdi, és ha azon kívülre kerül a kutya, jelez a készülék. Mobiltelefonra, számítógépre vagy PDA-ra csatlakoztatható a helyzetmeghatározó, ami bármikor megadja az állat pozícióját. A gps-es nyakörv állítólag állatbarát, mert nem bünteti áramütéssel az állatot, ha kívül merészkedik a virtuális kerítésen. Egyszerűen csak jelez, aztán futhat a gazdi a kutya után. Az ára 349.99 dollár, ami körülbelül hetvenezer forint.

Ínyerősítő masszírozó macskáknak

A többfunkciós ínyerősítő macskamasszírozó állítólag több órára leköti a macskát. Az akupresszúrás pontokkal felszerelt talapzat közepén található az ínymasszírozó, a hirdetés szövege szerint "az egészséges rágásért". Ezen kívül három, eltérően barázdált kefe segít a macskának, hogy saját magát simogassa és masszírozza. Működés közben feltehetően középen áll a macska, az egyik keféhez dörgöli magát és közben önfeledten rágcsál. Négyezer forintnak megfelelő összegért kapható.

Alumínium üreg ölebeknek

Lámpaállványnak is használható a kutyaüreg, kár hogy igen ronda. A forgalmazó természetesen más véleményen van, szerinte azért jó az alumínium kutyalak, mert nem műanyag, ráadásul szép is. A lakberendezőknek lehet, hogy álma a fémbarlang, de a kutyának biztosan nem, hiszen akkora, hogy még egy kisebb testű állat is alig tud megfordulni benne. Mindenesetre aki ronda és látszatra állatkínzó lakberendezési tárgyra vágyik, vegye meg harmincezer forintnak megfelelő összegért a kutyaüreget.