Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Első képek a videós iPodról

2006.03.06. 15:15
Megjelentek az első képek az új iPodról, bár lehet hogy hamisak. Még nincs pontos dátum, de elvileg áprilisban megjelenhet a készülék.

Az Apple rövidesen megjelenő videólejátszós iPodjának négyhüvelykes kijelzője és alig több mint félcentis kerete lesz, miközben a készülék főbb arányai a jelenleg is futó ötödik generációs modelléhez hasonlóak lesznek. Legalábbis most így tudja a Think Secret.

Inkább a nagyobbat

#alt#
Photoshop?
Az eredeti hírek szerint 3,5 colos lett volna a készülék kijelzője, ám a lap úgy tudja, hogy az Apple megvizsgálta mindkét verziót, és végül a nagyobbik lcd-panel mellett döntött.

Bár a jelenleg aktuális iPod is alkalmas videók lejátszására, már a megjelenés pillanatában tudni lehetett, hogy ez nem az a készülék. Az ötödik generációs iPod kijelzője ugyan nagyobb lett, mint elődeié, és a sorozatban elsőként ez a modell volt képes filmek visszajátszására, már a bejelentéskor tudni lehetett, hogy az igaz videós iPod kijelzője sokkal nagyobb lesz a megszokottnál.

Hagyományok

Mivel az Apple arra törekedett, hogy szinte az egész felületet kitöltse az lcd-panel, de közben a jól bevált navigációs kereket is meg akarták tartani, az érintőképernyős megoldáshoz folyamodtak. Legalábbis az iparági pletykák szerint az új iPod navigációs kereke csak virtuális lesz, így csak akkor jelenik meg a kijelzőn, amikor szükség van rá.

A megjelenés pontos dátumáról még nincsenek információk, a piacra kerülést nem is a készülék, hanem a hozzá tartozó tartalmak hiánya okozhatja. Az Apple már korábban elmondta, hogy csak akkor jelenik meg a lejátszó, amikor az iTuneson rendelkezésre állnak majd az első mozifilmek is, a Think Secret szerint is ez lehet a késlekedés oka: ha a kaliforniai gyártónak nem sikerül időben megegyeznie a filmstúdiókkal, csúszhat a megjelenés.

A legvalószínűbb dátumnak az áprilist tartják, hiszen ekkor lesz 30 éves az Apple, az évforduló megünnepléséhez pedig méltó díszlet lenne az új iPod, az elemzők szerint.