Jönnek az óriáslaptopok

2006.06.08. 16:00
Kis időre eltűntek a táskaméretű hordozható számítógépek, de most visszatérnek, mert egyesek ötvencentis kijelzőket szeretnének magukkal cipelni.

A világ vezető számítógépgyártói akkora laptopokat akarnak piacra dobni, amelyek garantáltan nem férnek el egy aktatáskában. Nagyobbak, mint egy aktatáska. Az új trendet részben a technológiai fejlődés, részben a felhasználói igény táplálja, illetve hogy a 19-20 collos lcd monitorok lassan átveszik a 17 collosok helyét.

Az extra méretű laptopok elsősorban a játékosok számára lehetnek vonzók, akik szeretnék, ha számítógépüket könnyen elvihetnék egy LAN-partira. Egyelőre azonban nincs konkrét adat a potenciális felvevőpiac méretéről, írta a Washinton Post.

A Samsung ötezer dolláros laptopján olyan kijelző van, amely lecsatolható, és akár egy asztali számítógépre is ráköthető. A Dell múlt héten bejelentett húszcollos laptopja nyolc hangszórót, mélynyomóládát, drótnélküli billentyűzetet és giroszkópos távirányítót tartalmaz, és háromezer ötszáz dollárba kerül.

Az Acer a héten mutatta be húszcollos modelljét a világ második legnagyobb számítástechnikai kiállításán, a Tajpejben megrendezett Computexen. A majdnem nyolc kilogrammos készülék valójában nem laptop, hanem inkább egy hordozható otthoni szórakoztató központ, amely egyenrangú egy asztali számítógéppel. Az alapváltozata kétezer hétszáz dollárba kerül, és további háromszáz dollárért hd-dvd lejátszóval is megrendelhető.  • Bérelnék
  • Bankszámla