Szilárda
0 °C
6 °C

Erőmű kell a Longhorn futtatásához

2004.05.05. 11:45
Az átlagos Longhornt futtató gépben négy-hat gigahertzes processzor, két gigabájt ram, körülbelül egy terabájtos háttértár, és a maiaknál háromszor gyorsabb grafikus kártya lesz, állítják azok a Microsofthoz közel álló fejlesztők, akik szerint a vállalat a WinHEC konferencián bejelenti az új Windows futtatásához szükséges hardverkövetelményeket.
Az évente megrendezett WinHEC hardverfejlesztői konferencia általában azokról az alacsony szintű Windows-alkotóelemekről szól, amelyek a számítógépet működtetik. A WinHEC 2004 legfőbb témája azonban a Longhorn kódnéven futó új Windows operációs rendszer, amely az elkövetkező néhány évben nem készül el, de a Microsoftnak már most van elképzelése arról, hogy milyen hardveren fog futni.

Évekig kell várni

A Microsoft a tervei szerint a konferencián bemutatja a Longhorn első hivatalos előzetes (alfa) változatát, derült ki egy jegyzetfájlból, amely hetekkel korábban kiszivárgott az internetre. A Microsoft tavaly ősszel mutatta be a Longhorn elő-előzetes változatát, de a végleges szoftverhez már igen közel álló béta változat csak valamikor 2005-ben jelenik meg.

A vállalat a konferencián nyilvánosságra hozza a Longhorn rendszerkövetelményeit is. A Microsofthoz közel álló fejlesztők szerint az átlagos Longhorn számítógépben négy-hat gigahertzes processzor, legalább két gigabájt ram, körülbelül egy terabájtos merevlemez, egy gigabites beépített vezetékes hálózati csatlakozó és 802.11g rádiós hálózati csatlakozó lesz, illetve a grafikus kártyája a jelenlegieknél háromszor gyorsabb lesz. A Microsoft egyelőre nem kommentálta a vele foglalkozó Microsoft Watch hírszájt értesüléseit.