Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Német-japán tenyérbemászó

2002.09.04. 08:30
Ha Ön netán egy szuperelfoglalt és papírfóbiás főmenedzser, akinek mindenképpen marokszámítógépre van szüksége, akkor nem kizárt, hogy Önt érdekli a Pocket Loox, amelyet mi pont ezért sós kútba tettünk, majd onnan is kivettünk.
Amikor a Fujitsu és a Siemens egymás kebelére olvadtak 1999 júniusában, valószínűleg az volt az elképzelésük, hogy két, keményen evező, de közepes csapatból csinálnak egy jót. Számításuk bevált, hiszen vannak emberek, akiknek erős fantomfájdalmakat okoznak a német cuccok, és vannak, akiknek anyagcsereproblémákat okoz, ha japán eredetű termék van a közelükben - a Fujitsu Siemens ez is, az is, és közben igazán egyik sem.

A Loox család notebook ága az elmúlt években aratni volt, és nagy mennyiségű babérra tett szert a különböző szakvásárokon. Tesztünk tárgya azonban a tenyéren ülő kistesó, a Pocket Loox, amely színes kijelzője és mobilinternetes képességei miatt kifejezetten az izmos gépecskék közé tartozik a maga mezőnyében.

Kontaktolás, állva gépelés

Figyel
Egy hordozható digitális asszisztensnek nevéből következően kezelnie kell az ügyintézéssel együtt járó információkat - a Microsoft Pocket PC 2002 oprendszer minden probléma nélkül repült a kalendáriumozással, kontaktlistával, táblázatkezeléssel járó feladatok felett. A repülést egy 400 MHz-es Intel processzor tolóereje teszi lehetővé, amelynek leglátványosabb mutatványa, hogy pont olyan gyorsan fordítja karakterre a kézírást, amilyen gyorsan az ember a kijelző erre fenntartott apró területére írni képes.

A szuperelfoglalt és papírfóbiás főmenedzser ráadásul munkából hazafelé lötyögve előre feltöltött kedvenc zenéjével nyugtathatja felhorzsolt idegeit a Media Player segítségével. Az Index Naiv Hardvertesztelő Szakkommandóját különös örömmel töltötte el, hogy az új Pocket Explorerben amúgy minimális mennyiségű gombok között fő helyen található a képek letöltésének kikapcsolása - ez bizony a kért oldaltól függően drámaian gyorsíthatja az internetezést. Összegzés: a Loox 600 mindent tud, ami elvárható, de a többit is kuncogva elvégzi.

Kézírás visszatér
Tárgy, mint tárgy

A Loox külalakilag simulékony karakterű: nem túl feltűnő, de nem is az a fajta eszköz, amely jelentéktelenséggel álcázza igénytelenségét. Leginkább az jellemző rá, hogy a júzer pár óra használat után úgy érzi, hogy mindig is volt neki Loox 600-asa.

A PDA oldalain a rokonszenves dizájnerek vájatokat képeztek ki, amelyekre jól rá lehet szorítani hüvelyk- és mutatóujjal a hi-tech biztonságos kézben tartása érdekében. A tárgy maga egyébként kifejezetten könnyű, de ennek ellenére panasz nélkül viselte a tömött hátizsákban utaztatást a vidéki tesztroadshow során.

Mit rejt a dobozka?

Fujitsu Siemens Pocket LOOX 600
Processzor: Intel PXA 250, 400 MHz
Kijelző: 240 x 320 pixeles, 65536 színű TFT
Memória: 32 MB ROM, 64 MB RAM
Súly: 175 g
Dugaljak, portok: fülhallgató, headset, IrDa, USB, RS232, Bluetooth, SD/MM-kártya-csatoló, Flash-kártya-csatoló, pótakku, illetve GPRS-modul-csatoló, beépített hangszóró és mikrofon
Listaár: 160,000. - Ft
A kéziszámítógéphez járó szomszédos szerelvények sajnos okoztak pár csalódást. USB-re szorulni nem kellemes dolog, mert a mellékelt kábel rövidre sikerült (a kevésbé szerecsések így vagy új kábelt vesznek, vagy ha nem lusták, átrendezik munkaasztalukat). A kikötőidomon sajnos nincs a toll elhelyezésére szolgáló mechanizmus - ez vészesen növeli annak esélyét, hogy a kattintásra és írásra szolgáló vézna csövecske örökre elvész egy rágópapír alatt.

A kedves vásárlók szerencsére póttollhoz juthatnak a Loox 600 dobozában. Találnak továbbá két kábelt az akkutöltőhöz: egyet a hazai fali csatlakozókhoz és egyet nyugati dugaljakhoz - az pedig elég jó, ha van. Az igéret szerint a későbbiekben lesz magyar szoftver az eszközhöz.