Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-6 °C
5 °C

Lassabb lesz az új PlayStation

2006.08.29. 11:55
Az Inquirer szerint alacsonyabb lesz a PS3 grafikus magjának az órajele. Gyülekeznek a viharfelhők, de nem.

Ilyenkor rossz PlayStation 3-nak lenni. A tervezetthez képest közel egyéves késéssel megjelenő konzolról egyre-másra derülnek ki a kínos részletek. A korábban istenített Cell processzorról sok programozó mondja, hogy túlbonyolított, rendkívül nehéz rá szoftvert írni, ráadásul komolyabb 64 bites kódokat futtatva nem is gyorsabb, mint egy otthoni csúcsprocesszor.

Visszavesznek

A blue ray-meghajtó beépítését elsőre üdvözölte mindenki, amikor azonban kiderült, hogy a következő generációs adattároló miatt késik a konzol, ráadásul emiatt lesz nagyon drága, már csökkent a lelkesedés.


Klikk a galériára!

Most meg azt szellőztette meg az Inquirer, hogy a gép grafikus processzora és annak memóriája is alacsonyabb órajelen üzemel majd, mint azt tervezték. Az Nvidia RSX-et a meghirdetett 550/700 megahertz helyett 500/650 megahertzen járatják majd, ami persze nem nagy különbség, de érezhetően tovább csökkent az Xbox 360 és a PS3 közti teljesítménykülönbség.

Ezzel együtt kár temetni a PlayStationt. A World Cyber Games 2006 szingapúri oldalán található szavazás szerint a többség a rossz hírek ellenére is a Sony konzolját vásárolná meg. A felmérés szerint a válaszadók 12 százaléka választaná a Nintendo Wii-t, 13 százalék az Xbox 360-at, és 31 százalék a PS3-at, a maradék pc-ben gondolkodik.  • Eladnék
  • Hírek