Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Macintosh százezer alatt?

2005.01.03. 14:44
Belső információkkal rendelkező lapok szerint az Apple jövő héten bemutatja új gépét, melynek az ötszáz dolláros lélektani határ alá szorították az árát. Elemzők szerint a cég ezzel a géppel, az iPod zenelejátsztó sikerét kihasználva növelheti részesedését a személyi számítógépek piacán.

A Think Secret és az Apple Insider honlapok szerint az Apple a hetekben piacra dobja a 499 dolláros (kilencvenezer forintos) személyi számítógépet. Steve Jobs, a cég igazgatója a jövő héten kezdődő MacWorld konferencián jelentheti be az új gépet, írta a News.com. Emanuele Massimo, az Apple Hungary igazgatója az Index kérdésére nem kívánta kommentálni a hírt, de elmondta, ha lenne ilyen gép, annak az ára Magyarországon legfeljebb ötszáz euró, azaz nettó százhúszezer forint lehetne.

Válthatnak a windowsosok

A Q88-nak nevezett gépnek a pletykák szerint nem lesz monitora, mint az iMac-eknek, 1,25 GHz-es, G4-es processzor, 40-80 gigabyte-os merevlemez és 256 megabyte ram lesz benne.

Az értesüléseket az Apple nem erősítette meg, de elemzők szerint az üzleti stratégia ésszerűnek tűnik. A cég ugyanis ezzel meglovagolhatja iPod zenelejátszójának sikerét - az amerikai piacon tavaly az eladott zenelejátszók több mint nyolcvan százaléka volt iPod -, más termékeire is ráirányítva a figyelmet. Az új gép olcsósága miatt pedig az eddig Windowst használók könnyebben rászánhatják magukat a váltásra.

A tavalyi MacWorld konferencia előtt hasonló pletykák keringtek a százdolláros iPod megjelentetéséről, de ezek végülis hamisnak bizonyultak: az iPod Minit 249 dolláros áron kezdték árulni.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft