Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Már boltokban az új Xbox

2008.07.29. 07:33
Felbukkant egy kereskedésben a 60 gigabájtos merevlemezzel szerelt Xbox, a neten meg egy videó az új menüről.

A legnagyobb áruházláncok talán már megrendeltél az új, 60 gigabájtos merevlemezzel szerelt Xbox 360-az, de az Engadget szerint megint az amerikai Targetnek sikerült először kiraknia a kirakatba egy frissített modellt. A fotó New Yorkban készült, a konzol dobozán már ott virít a felirat, hogy "Now with 60 GB hard drive".

A Microsoft két hete erősítette meg, amit már hetek óta pletykáltak a játékiparban: az Xbox 360 konzolt 60 gigabájtos merevlemezzel is meg lehet majd vásárolni. Az új modell egyelőre csak az amerikai és kanadai piacon jelenik meg, 349 dolláros (51 ezer forintos) bevezető áron. Mivel a jelenlegi 20 gigabájtos modell ára most éppen ennyi, ez csökkenni fog, a cég szerint 299 dollárra (44 ezer forintra). A 120 gigabájtos (Elite) verziót továbbra is 449 dollárért (73 ezer forintért) lehet majd megkapni, és a merevlemez nélküli (Arcade) Xbox ára sem csökken, 279 dollár (41 ezer forint) marad.

Nálunk a 20 gigabájtos merevlemezzel szerelt Premium géphez körülbelül 70 ezer forintért lehet hozzájutni, aki tehát kivár, arra számíthat, hogy az új, 60 gigabájtos modell is ennyibe kerül majd, a Premium ára meg 60 ezer forintig zuhanhat, amennyiben a hazai árképzés emlékeztet majd az amerikaira. Az biztos, hogy az új modellel még nagyobb piacot tud lefedni a Microsoft, ám mivel a 20 gigabájtos gép ára a merevlemez nélküli verziótól mostantól alig különbözik, várhatóan jelentősen visszaesik majd az Arcade iránti kereslet.

A gépekhez egyébként rövidesen új menürendszer is érkezik, amihez hasonlót már láthattunk például az Apple-nél, de attól még ügyesen frissíti a néhány év alatt kissé megfáradt dizájt. Korábban már jelent meg néhány nagyfelbontású kép a menüről, most azonban felkerült a netre egy videó is, bár az nem derül ki, hogy a felvételt készítő júzer hogy jutott hozzá az új "Xbox Expreience"-hez. Az biztos, hogy a frissítéshez újabb gyártmányú módosított Xbox 360 kell Infectus 2 csippel, szóval aki nem tudja, hogy konzolja megfelel az előírásoknak, bele se vágjon a telepítésbe, aminek a részletei itt olvashatók.