Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

A medvés ember visszatér

2002.05.09. 12:20
Az IgNobel-díjas Troy Hurtubise továbbra is lankadatlanul dolgozik a végső medveálló páncélruha kifejlesztésén. A hetedik verzió hamarosan a grizzlyk elé kerül.
A kanadai North Bayben élő Hurtubise ezerhatszáz munkaórát ölt az Ursus Mark VII felépítésébe. A grizzlyálló páncélruha felépítése három hónapba került - a megszállott szakember mintegy egy tonna helyi roncstelepről beszerzett rozsdamentes acélt használt fel.

A széttéphető robot támadása

Réteges öltözet
Az előző - sorrendben hatodik - védőruha tesztje sajnos felemásra sikeredett, miután az ellenfél tulajdonosa túlzottnak találta az állat fölényét.

"Azt is mondta, hogy a Mark VI nem bírná ki azt az óriási nyomást, amit a medve gyakorol, és hogy átszakítaná a láncköpenyt." - meséli Hurtubise. Miután a bábura húzott páncélruhát szó szerint fecnikre tépte a három méter magas hím grizzly, Troy úgy döntött, hogy a továbbfejlesztett védőruha megépítése során láncköpeny és szupererős műanyag elemek helyett ellenállóbb rozsdamentes acélt, tömör aluminiumot, és titánt használ.

Titán gyomros

Az ismeretlen befektető által támogatott fejlesztés hetedik prototípusa immár titán támasztóelemekkel, beépített karokat hordozó gömbcsuklós vállakkal, lengéscsillapítókkal rendelkezik - belsejébe Hurtubise légpárnákat, hűtőrendszert, és egy kilátást biztosító kamera-képernyő kombót épített.

A kanadai ezermester így hamarosan kísérletet tehet, hogy az Ursus Mark VII kivédi-e egy négyszázötven kilós súlyfölényű ellenfél támadását.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!