Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Támad a lépegető robot

2005.04.08. 13:51
A Land Walker olyan szépreményű japán öngyilkos gép, amely bármelyik pillanatban felborulhat, de legalább gurul. A gépfegyvernek tűnő támadószerkezetekkel felszerelt robot nem jó semmire, viszont egyszerre félelmetes és erotikus.
Elborult agyú japán tudósok megalkották a lépegető harci robotot. A Land Walkernek elkeresztelt csillogó-villogó acélszerkezet három méter negyven centi magas, súlya komoly fegyverhez méltóan eléri az egy tonnát. Az 1972-ben alapított Sakaki cég eddigi legnagyobb dobásának tűnik a Land Walker, mindenesetre érdekesebb mint a többi termék: az animáció formájában létező animált robot, a mezőgazdasági etetőgép vagy a szénakazal-szeletelő.

Kétlábú hernyó

Ha az új találmány nem is jó semmire, legalább meglódítja a vele szembesülők fantáziáját. A szerkezetet egy mindössze 250 köbcentis motor hatja, ahhoz képest nem is rossz a másfél kilométer per órás utazósebesség.

A Land Walker ugyanakkor nem is annyira kétlábú, mint inkább csúszó-mászó. A társaság oldalán található videót elemezve arra jutott ugyanis szerkesztőségi kollektívánk, hogy a robot nem lépeget, hanem valószínűleg gurul. Ennek ellenére meglehetősen impresszív, amint a több mint három méter magas Walker haladni próbál a cég udvarában. Persze a vezetési élményért meg kell küzdeni, az pedig igazán megható pillanat, amikor a robotpilóta kamikázékat megszégyenítő módon bemászik az irányítófülkébe. Ezután vészjóslóan lecsukódik a robot fedele, gyomrában a japán Dugovics Titusszal.

Erotikus katona

A videó kétségkívül legizgatóbb része ekkor következik: a masinofil erotikus jelenetben a robot széttárt lábakkal elcsoszog a kamera felett, amely szemérmetlenül rögzíti a jármű legintimebb részét, a lába közét.

Ezután azonban már komoly izgalmakat élhetünk át. A belső kameranézetből ugyanis látszik, mennyire instabil a szerkezet: valószínűleg többször dől el, mint ahányszor nem, és amikor a pilóta vakmerően megindul a bokrok felé, pillanatokra kihagy a szívverésünk. Végül azonban hősünk túléli a néhány méteres szakaszt; az mindenesetre gyanús, hogy a bokrokon túl egy mentőautóra emlékeztető tárgy várakozik türelmesen.

Az egyszemélyes járművet fegyverekkel is felszerelték, jobb oldalán a helikopterekről és Terminator-filmekből ismert forgócsöves gépfegyvert találjuk (bár mikes kolléga szerint ez a kifejezés a ringispilező hajléktalan, és nem a gépágyú fedőneve) a másik oldalon egy lézerfegyvernek tűnő szerkezetet. A harci robot ugyanis ártalmatlan, a fegyverek gumilövedéket lőnek ki, ami talán fáj, de legalább nem szakítja át a hasfalat.