Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Színes lett az iPod shuffle

2007.01.30. 21:22
Eddig szürke volt, mostantól van még négy új szín. A tartalom és a forma nem változott, de kapott egy kis lökést az iPod shuffle. Divatosnak kell maradni.

Fogalmunk sincs, hogy az Apple kezd el időről időre hamis pletykákat terjeszteni, vagy jönnek azok maguktól, de tény, hogy hetente legalább egyszer megjelenik a tematikus oldalakon, hogy a közeljövőben bemutat valami forradalmit a kaliforniai cég. Ez volt ma is, volt, aki új monitorokra számított, mások az Intel négymagos processzorainak Maces megjelenését várták, más meg a Mac OS X új verziójának a megszületését remélte, aztán kiderült, hogy csak a legkisebb iPodon vacakoltak egy kicsit.

Késésben

A második generációs shuffle még ősszel mutatkozott be, de csak novemberben jutott el hozzánk. Eddig egyetlen verzióban gyártották, az apróság szürke volt, egy gigabájtos háttértárral működött, és nem volt kijelzője. A háromból két állítás még most is igaz, mától azonban több színben is kapható a modell. Ebben a kategóriában ez mindenképp új, az első generációs shuffle-t is csak fehérben lehetett kapni, most azonban a szürke mellett megjelent a kék, a zöld, a narancs, és a lila, amit sokan biztosan ciklámennek mondanának.

A társaság termékei mostanában színesednek. Sokáig a fehér volt az alapszín, néhány exkluzív terméknek jutott csak a szürke. Aztán megjelentek a fekete zenelejátszók, majd az új iPod nanóval újra előjöttek a színek. Most ezt a sort folytatja a shuffle, az Apple meglepően sikeres zenelejátszója. A kaliforniai cég eleinte maga sem bízott ebben a termékcsoportban, aztán megváltoztatta véleményét, amikor az első generációból elment tízmillió darab. A második shuffle a hírek szerint még sikeresebb, a lendület fenntartását szolgálhatják a most megjelenő modellek.

A piacok nem idegesítették túl magukat a bejelentésen, az Apple papírjai enyhén gyengültek.