József, Bánk
-6 °C
0 °C

Barna folt a napszemüvegen

2005.07.29. 10:10
Megjelent a Motorola és az Oakley kihangosítós napszemüvege, a RAZRWIRE. A mobilgyártó üzleti mobilt és új online tartalmakat is bemutatott.

A drága divatkiegészítő kecsesebb, mint a tavaly év végén bemutatott THUMP, ugyanakkor kérdéses, hogy leendő tulajdonosok vajon mennyi ideig tartják jó ötletnek, hogy egy tacskókakinak kinéző tárgyat dugjanak a fülükbe. A kihangosító még csak nem is sztereó, mivel egyetlen füldugasza van, de támogatja a bluetooth 1.1 és 1.2 adatátviteli szabványt, amelyekkel zene is sugározható a kihangosítóra.

RAZRWIRE oldalról

Szerencsére nem kell rövidre fogni a telefonhívásokat egy váratlan lemerüléstől félve, a RAZRWIRE ugyanis egyetlen feltöltéssel ugyanis ezer órán át rendelkezésre áll, és ötszáz órás a beszédideje.

Okosodó mobilok

A Motorola a napokban bemutatta a Q nevű okostelefonját is, amely sokak szerint a Blackberry legfőbb konkurense lehet, viszont nem árt tudni, hogy csak körülbelül fél év múlva jelenik meg, és addig a Blackberry még bármivel megjelenhet a piacon. A qwerty gombsorral felszerelt mobilon Windows oprendszer lesz és állítólag nagyon jól kommunikál majd mindenféle Exchange levelezőszerverekkel.

Mobilszélessávú tartalomszolgáltatásban is előrelépett a Motorola: a linuxos telefonjait használók hozzáférhetnek a Yahoo speciális tartalmaihoz, többek között az iRadio online rádiócsatornáihoz, amelyek még idén elindulnak.