Ágnes
-5 °C
2 °C

Esküdjön hordozható templomban Ön!

2002.08.28. 11:40
Nagy-Britannia legcselesebb feltalálója felfújható templomot készített, hogy nagy kaszálás mellett országszerte esetleges helyeken házasíthasson.
Építés, rombolás
Minden áldott nap
Mike Gill 36 esztendős, kétgyermekes feltaláló privát temploma elfér egy közepes redőnyös furgonban, kibontva és felpumpálva azonban tizennégy méter magas, tizennégy méter hosszú, és fél méter széles ceremóniai objektummá terebélyesedik.

A műanyag struktúra a korábbi iskolák vonalvezetésével fenyíti a huszonegyedik századi vasbeton-lambéria templomok uralmát. Gill a kor szavát meghallva visszatért a gótikához, az anyag persze belevitte az eklektikába. A prototípus festettüveg ablakai szintén műanyagból vannak, ahogyan a bejáratot díszítő angyalok is.

Együtt a rögös úton
Üzleti terv

Gill a brit házassági törvény idén várható megváltoztatására készül - a javasolt új szabályozás liberalizálná a helyválasztást és csupán a ceremóniát levezető személy megfelelő képesítését követelné meg.

Gillnek tizenötezer fontot kellett leszurkolnia egy hagyományos ugrálós gyerekvárakat előállító vállalkozónak. Ha törvényhozás elfogadja a várt módosítást, a feltaláló telefonos előrendelés alapján turnézik majd templomával ötszáztól kétezer fontig terjedő díjazás fejében.

Felfújható orgona
Felfújható nyáj

Az anglikán egyház feje közölte, hogy a felfújható templomban kizárólag polgári ceremóniákat tarthatnak. "A templom templomjáróké és a templomjárók nem felfújható emberek."

Az Index Házasságkutató és Luftépítészeti Bizottsága közleményben kérelmezi a Gill-objektum fellépését a következő Szigeten.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!