Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Beszél a mosógép

2003.03.08. 19:41
Hermine nemcsak hogy megérti a viszonylag bonyolult mondatokat is, de szükség esetén lágy női hangon tanácsokat ad: hogyan kell kiszedni a ruhából a rágógumit, esetleg mik a koszos zoknik szétválogatásának alapvető szempontjai.
A Speech Experts nevű német cég elkészítette a világ első beszélő mosógépét. A gép Hermine-ként mutatkozik be, és beépített beszédfelismerő rendszere révén még az olyan viszonylag bonyolult mondatokat is megérti, mint "előmosás, azután mosás 95 fokon, 1400 fordulattal és kezdd el fél órán belül".

Tanácsot ad

Ő még nem beszél, de Siemens

Hermine kedves női hangon még tanácsokat is ad, például hogy milyen trükkökkel lehet kiszedni a ruhából a rágógumit vagy a viaszfoltot. Azoknak, akik korábban még nem mostak, elmagyarázza, hogyan kell szétválogatni a ruhát és megtölteni a mosógépet.

Hermine egy Siemens mosógép továbbfejlesztése, első alkalommal a március 12-én induló hannoveri Cebiten mutatják be. Angelika Salmen, a cég szóvivője a Süddeutsche Zeitungnak azt nyilatkozta, hogy kizárólag a vásárlók érdeklődésén múlik, hogy megkezdik-e a tömeggyártást.

Lesz még

"Intelligens" háztartási eszközökkel már korábban is jelentkeztek egyes gyártók, ilyen volt például két éve az Ericsson üzenőtáblaként is funkcionáló internetes hűtője, ami a tárolt ételek vonalkódja alapján javasolt egyszerűen elkészíthető ételeket a tulajdonosának.

Tavaly a Toshiba is jelentkezett hasonlóval, de ők már beígérték az okos mikrohullámú sütőt (ami recepteket tölt le a webről) és a helyi hálózatról vezérelhető légkondicionálót is.

Úgy tűnik azonban, a vásárlókat egyelőre nem igazán hozzák lázba az okos háztartási eszközökben rejlő lehetőségek, pedig Bill Gates még az intelligens hűtőmágnes igazán forradalmi vízióját is megvillantotta a novemberi Comdexen.