Elitklub

2005.11.04. 09:30
Leteszteltünk három mp3-lejátszót, mindegyik különleges a maga nemében. A Panasonic SV-SD100V a végletekig fokozza a miniatürizálást, ennek megfelelően még a memória is kimaradt belőle. Az iPod nano családjának egyik legújabb, de mindenképp legfinomabb és egyelőre legsérülékenyebb tagja. Az iRiver meg mindent tud, amit csak érdemes.

Panasonic SV-SD100V

A Panasonic lejátszója nem tud semmi trükköt, viszont szép. Fogyatékos, még memória sincs benne, de ezt a problémát egy mozdulattal orvosolhatjuk, hiszen a készülék sd-kártyáról szívja le a zenét. Két gigabájtnyi kártyát 32 ezer forintért, négyet értelemszerűen 64 ezerért vásárolhatunk a lejátszóhoz, így kapacitása eléri a nagyobbik iPod nanóét, ára pedig a százezer forintot. A tükörszerű előlap mögül bekapcsolás után elővillanó kijelző biztosítja helyünket a baráti társaság erősen cool tagjai között, viszont méreteiből adódóan csak a fontosabb adatok megjelenítésére alkalmas. De legszívesebben bottal vernénk el azt a félkegyelmű mérnököt, aki a jobboldali, alig használható gombokat tervezte: legjobb körömmel nyomni, leszámítva, hogy ilyenkor gusztustalanul nyüszög a felület. A hangminőség remek, és állíthatunk a hangszíneken is, hogy agyvelőt rázó basszusok hagyják el a pár centis fülhallgatót. Az FM-rádió jól működik, tiszta a vétel, ráadásul diktafonként is használható az SV-SD100V, mikrofonja jobb minőségben rögzít, mint a legtöbb hivatásos társa.

 

32000 Ft | Forgalmazó

iPod nano

Steve Jobs rásuhintott párat mérnökeire a célra fenntartott szöges ostorral, hogy biztosan megjegyezzék a másodpercekkel korábban elhangzott intelmet, miszerint a nano legyen nagyon szép. A legkisebb kijelzős iPod olyan finomra sikeredett, hogy alig mertünk megérinteni, persze amint kezünkbe vettük, összekarcolódott a kijelzője. A forgalmazó ígérete szerint a boltokba kerülő verzió már hibátlan lesz. A nagyobbik verzióba négy gigabájt memóriát pakoltak. A család többi tagjához hasonlóan a nano is rendkívül könnyen használható, oda sem kell nézni rá, de ha mégis, meglátjuk, hogy a színes kijelző minősége elég jó, képek nézegetésére is alkalmas. Hangot rögzíteni, vagy rádiózni nem lehet a nanóval, ráadásul 1.1-es usb-n keresztül rendszeresen hibásan másolta a képeket. Ezt a lejátszó nem feltétlenül zenehallgatási szándékkal vásároljuk, hanem azért, mert elfogyott az életérzésünk.

 

75990 Ft | Forgalmazó

iRiver H10

Az iRiverről csak a hülyének nem jut az eszébe az iPod, pedig a céget 1999-ben alapították, két évvel az Apple mp3-lejátszójának megjelenése előtt. Gyakorlatilag a piacvezető legnagyobb ellenfele, a társaság inkább szolgáltatások bezsúfolásával, mint alacsony árakkal támad az iPodnak. A készülék kapacitása öt gigabájt, és merevlemezt használ, viszont nem sokkal nagyobb a nanonál. Az érintőcsík jó ötlet, de nem annyira, mint a konkurencia érintőtárcsája, kevésbé használható. A színes kijelző minősége közepes, a készülékre másolható képek nézegetésére csak úgy-ahogy alkalmas. Diktafonnak a H10-es is remekül használható, a 150 órányi kapacitás bármelyik Fidel Castro beszédhez elegendő. Hallgathatunk rádiót is, és menet közben olvasgathatjuk a txt-fájlokat. A képeket és a szövegeket a készülék szoftverét megkerülve is felmásolhatjuk az iRiverre.

 

79990 Ft | Forgalmazó  • Hírek
  • Személyi kölcsön