Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Szóljon hangosan

Mindenki hordozható zenelejátszókkal mászkál, de mi van akkor, ha nem csak saját dobhártyáinkat akarjuk megrezegtetni? Leteszteltünk egy hordozható hangszórót, valamint egy kazettás és egy rádiós adaptert.

Logitech mm22

Ipodra hangolva

Elsőre egzotikus biogyógyászati segédeszköznek tűnik, de a Logitech sztereó hangszórója legfeljebb jó hangminőségű zenével szolgálthat. Kimondottan az Ipodhoz készült, fehér plasztik borítása a nagy és a mini változathoz egyaránt illik, és tartókosaraival fel lehet akasztani a közepére az Apple drága dizájnos kütyüit. Szépsége meggyőző, de nagyon kell rá vigyázni: csak a tokjában hordozható, mert a hangszórók közepén lévő fémlemez roppant könnyen behorpad, és a sérülés örökre ott marad, kikalapálni lehetetlen. Négy AAA ceruzaelemmel vagy fali aljzatba dugva működik, és nagy hangerőn eléggé recseg.

 

Körülbelül 14 000 forint

Adapter az Auchanból

Ronda és hasznos

Kevéssé esztétikus, de még mindig a legjobb megoldás arra a generációs problémára, hogy hogyan juttassuk el az mp3-lejátszón tárolt zenét az autó hangszóróiba. Filléres vacak, ennél olcsóbban csak üres kazettát, vagy egy tál meleg levest vásárolhatnánk, de tökéletesen működik. A lejátszóból a zene egy jackdugós zsinórón keresztül jut az eszközbe, ahol egy fej adja át a jelet az autómagnó fejének. A hangminőség és a hangerő remek, nincsenek zavaró körülmények, minden működik rendesen. Problémát talán az jelenthet, hogy használat közben egy zsinór lóg ki a magnóból, amely néha megnehezíti a kazetta kivételét a lejátszóból, és ilyenkor puszta kézzel kell közbeavatkoznunk. A hangminőség és az olcsóság viszont kompenzál.

 

Körülbelül 1000 forint

RJTech rádiós adapter

Összetett technika

Remek példa arra, hogy az aljas autórádió-gyártók milyen túlbonyolított megoldásokat zsarolnak ki a kutatókból. Ha a beépített lejátszókban lenne egy nyomorúságos jackbemenet, akkor egyszerűen összeköthetnénk azt egy iPoddal, de nincs. Ezért létezhet ez az eszköz, amely rádiójellé alakítja át az iPodból távozó adatot. Először keresnünk kell az autórádión egy háttérzajmentes frekvenciát,majd az átalakítón ugyanezt a frekvenciát kell kikeresnünk. A rádiójel által szállított mp3-akat az autó antennája befogja, és a rádión keresztül eljut a hangszórókig a zene. Okos megoldás, és viszonylag ritkán jelentkeznek vételi zavarok, viszont könnyen elállítódik az eszköz, és menet közben nehéz újra kikeresni a megfelelő frekvenciát.

 

Körülbelül 6500 forint