Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Játékkonzolt az irodákba!

2006.03.01. 09:00
A játékok általában megnehezítik vagy teljesen lehetetlenné teszik a munkát, a Nintendo DS azonban segítheti is egy most új irodai szervezőszoftverrel. A japán cég a kétpontos érintőképernyős irányítást is szabadalmaztatta.

Másfél évvel ezelőtt jelent meg a két kijelzős Nintendo DS játékkonzol, amelyből egy év alatt több mint ötmillió darabot adtak el, és ezzel a cég minden értékesítési rekordot megdöntött az elektronikus játékgépek piacán. Most újra fellendülhet az értékesítés, mivel elkészült egy nem hivatalos kiegészítés, a naptárral, címjegyzékkel, napi feladattervezővel és fájlkezelővel felszerelt DSOrganize szervezőszoftver.

A Nintendo DS wifin az internetre tud csatlakozni, ezért viszonylag egyszerűen lehet adatokat feltölteni rá a számítógépről, és a következő modellekben beépített böngésző is lesz. A DSOrganize írófelületként használja a játékkonzol alsó érintőképernyőjét, felismeri az odafirkantott betűket, így a szoftver ugyanolyan hasznos segítséget nyújthat a munkában, mint egy drága tenyérszámítógép. Vagy segíthet meggyőzni a családi kassza fölött őrködő feleséget arról, hogy nélkülözhetetlen eszköz.

Ezen kívül a Nintendo bejelentette a hétvégén, hogy az Egyesült Államokban február 2-án sikerült szabadalmaztatnia a két ponton irányítható érintőképernyőt. Ez annyit jelent, hogy nem kell irányítógombokkal vacakolnunk, és hamarosan nemcsak egy ujjal böködhetünk a kijelzőn, hanem akár két fagyipálcikával is, mint azt a mellékelt ábra is mutatja.

A szabadalmi kérelmet egyébként 2004 júliusában nyújtotta be a japán játékgyártó, és egyelőre semmit sem lehet tudni arról, hogy a forradalmian új megoldást mikor építi bele a konzolba.