Géza
-12 °C
-4 °C

Térben irányít a Nintendo

2005.09.19. 10:00
Tokióban a Nintendo bemutatta a jövőre megjelenő Revolution játékkonzol irányítóját.

Katt a képre!

Egyelőre nincs részletes információ arról, hogy a Nintendo Revolution játékgépben milyen hardver lesz, az irányítójáról azonban már szinte mindent tudni lehet. A cég vezetője, Szatoru Ivata egy tokiói kiállításon mutatta be a drótnélküli eszközt, amely pont úgy néz ki, mint egy szokatlanul kevés gombbal felszerelt távirányító. A beépített mozgásérzékelők a játékos minden mozdulatát értelmezik, tehát a virtuális kardokkal és golfütőkkel pontosan ugyanúgy kell majd suhintani, mint az igazival.

A szokás hatalma

Azért lett a Nintendo irányítója olyan, mint egy távirányító, mert ez utóbbiakat már amúgy is több milliárd ember rendszeresen nyomkodja, mindenki hozzászokott már a formájukhoz, írta a BBC a cégvezért idézve.

Ivata olyanokat mondott a kiállításon, hogy az intuitív formának köszönhetően kezdő és tapasztalt játékosok egy startvonalról indulhatnak, így újabb felhasználókat szerezhetnek. A beépített mozgásérzékelők ráadásul teljesen szakítanak a hagyományokkal, eddig ugyanis mindegyik konzolt gombokkal telezsúfolt kétkezes eszközökkel kellett irányítani.

A BBC beszámolója szerint az élő demonstráción a játékosok karmesteri pálcaként és fogászati fúróként használták a vékony irányítót, amely egyébként egy kiegészítővel kétkezessé alakítható át.

Későn jönnek

A Nintendo Revolution valamikor 2006-ban jelenik meg, valószínűleg a riválisai, a Microsoft és a Sony után. A Microsoft a héten jelentette be, hogy az Xbox 360 november 22-én jelenik meg az Egyesült Államokban, Európában és Japánban azonban csak december elején.