Sára, Márió
2 °C
6 °C

Vezessen akkor is, ha áll!

2005.12.29. 10:55
Elege van a gagyi szimulátorkormányból és a műanyag pedálokból? Tettesse magát Ferrarinak és képzelje magát a Nürnburgringre az Xbox 360 köré épített Nissannal!

#alt#
Koncept...
A Microsofttal szövetkezve mutatta be szerdán a Nissan "a világ első, teljesen járműbe integrált" számítógépes játékát, amely az Urge (kb. "késztetés") konceptautó extralistáját gazdagítja. Az Urge azonban nem egyszerűen konzolgéppel és lcd-monitorral feljavított kisautó, hanem komplett játékgép:kezelőszervként az autó kormánya, gáz- és fékpedálja szolgál, és az akció egy a belső visszapillantó tükörbe épített, a szélvédő elé hajtható, 7 hüvelyk átmérőjű monitoron zajlik - biztonsági okokból csak akkor, ha az autó éppen áll.

Dugóból a virtuáliába

#alt#
...és valóság
A Nissan Urge-be épített játék, a Project Gotham Racing 3 (PGR 3) a Microsoft új generációsnak nevezett konzolgépén, az Xbox 360-on fut. A parkoló, esetleg a dugóba keveredett autós a valódi kormánnyal és pedálokkal irányíthatja az álló járművet a virtuáliába, London, Las Vegas, New York vagy Tokió utcáira, vagy ha pályán versenyezne, a németországi Nürnburgringre.

A szimulátorszimulátort a japánok amerikai dizájncége, a Nissan Design America szkeccselte fel, miután egy 15-25 éves fiatalok kétezer fős mintáján elvégzett felmérés azt az eredményt hozta, hogy első autójuk megvásárlásánál a technika és a játék a legfontosabb.

A koncept-Nissant január 9-én mutatják be a Detroiti Autószalonon.