Menyhért, Mirjam
18 °C
32 °C

Nálunk is olcsóbb lett az Xbox 360

2008.09.16. 12:20
Tíz-húszezer forintot esik az Xboxok ára, most már a merevlemezes modell is olcsóbb lesz, mint a Nintendo Wii, a csúcsmodell meg kevesebbért elhozható, mint a legolcsóbb PS3.

Nem sokkal az amerikai csökkentés után Magyarországot is elérte az Xbox 360 árzuhanása. A vállalat sajtóközleménye szerint szeptember 19-től az Arcade alapgép az eddigi 55 ezer forint helyett már 45 ezer forintért elvihető lesz. Mivel ezek ajánlott fogyasztói árak, és egyes kereskedőknél a jelenlegi árszint mellett is hozzá lehet jutni 50 ezer forintért az Arcade-hoz, elképzelhető, hogy néhány boltban már kicsivel 40 ezer forint fölött is megvehető lesz az alapmodell.

De olcsóbb lesz a többi verzió is. A Premium például 75 ezer forint helyett 65 ezer forintos ajánlott fogyasztói árat kapott, ehhez már vezetéknélküli kontroller, vezetékes fülhallgató meg 60 gigabájtos merevlemez is jár.

A csúcsmodell, az Elite ára esik a legtöbbet, az 100 ezer forint helyett 80 ezer forint lesz, cserébe 120 gigabájtos merevlemezt kapnak a vásárlók.

Magyarországon az Xbox 360 az első, amelyik áttöri az 50 ezer forintos lélektani határt az újgenerációs konzolok közül. A Wii most már lényegesen többe kerül, mert a hadonászós játékgépért 20 ezer forinttal többet, 65 ezer forintot kell fizetni, míg az Xbox igazi ellensége, a PS3 százezer forinttól indul. Igaz, abban merevlemez meg bluray-lejátszó is van, de aki csak játszani akar, az nagyjából feleannyiért kapja meg ugyanazt az élményt a Microsofttól, mint a Sonytól.

Hogy az eddigi árharc mire volt elég, pontosan nem tudjuk, az biztos, hogy világszerte körülbelül 20-22 millió Xbox 360 fogyott (ebből ötmillió Európában), a Wii körülbelül 30 milliónál, a PS3 15 millió körül tart, viszont hogy Magyarországon hogyan állnak az erőviszonyok, arról keveset tudunk, mert a Nintendón kívül egyik forgalmazó sem vall be szívesen számokat.