Aliz
6 °C
14 °C

Nálunk is olcsóbb lett az Xbox 360

2008.09.16. 12:20
Tíz-húszezer forintot esik az Xboxok ára, most már a merevlemezes modell is olcsóbb lesz, mint a Nintendo Wii, a csúcsmodell meg kevesebbért elhozható, mint a legolcsóbb PS3.

Nem sokkal az amerikai csökkentés után Magyarországot is elérte az Xbox 360 árzuhanása. A vállalat sajtóközleménye szerint szeptember 19-től az Arcade alapgép az eddigi 55 ezer forint helyett már 45 ezer forintért elvihető lesz. Mivel ezek ajánlott fogyasztói árak, és egyes kereskedőknél a jelenlegi árszint mellett is hozzá lehet jutni 50 ezer forintért az Arcade-hoz, elképzelhető, hogy néhány boltban már kicsivel 40 ezer forint fölött is megvehető lesz az alapmodell.

De olcsóbb lesz a többi verzió is. A Premium például 75 ezer forint helyett 65 ezer forintos ajánlott fogyasztói árat kapott, ehhez már vezetéknélküli kontroller, vezetékes fülhallgató meg 60 gigabájtos merevlemez is jár.

A csúcsmodell, az Elite ára esik a legtöbbet, az 100 ezer forint helyett 80 ezer forint lesz, cserébe 120 gigabájtos merevlemezt kapnak a vásárlók.

Magyarországon az Xbox 360 az első, amelyik áttöri az 50 ezer forintos lélektani határt az újgenerációs konzolok közül. A Wii most már lényegesen többe kerül, mert a hadonászós játékgépért 20 ezer forinttal többet, 65 ezer forintot kell fizetni, míg az Xbox igazi ellensége, a PS3 százezer forinttól indul. Igaz, abban merevlemez meg bluray-lejátszó is van, de aki csak játszani akar, az nagyjából feleannyiért kapja meg ugyanazt az élményt a Microsofttól, mint a Sonytól.

Hogy az eddigi árharc mire volt elég, pontosan nem tudjuk, az biztos, hogy világszerte körülbelül 20-22 millió Xbox 360 fogyott (ebből ötmillió Európában), a Wii körülbelül 30 milliónál, a PS3 15 millió körül tart, viszont hogy Magyarországon hogyan állnak az erőviszonyok, arról keveset tudunk, mert a Nintendón kívül egyik forgalmazó sem vall be szívesen számokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?