Valér
-2 °C
0 °C

Nem lesz olcsóbb a Wii

2008.04.28. 08:29
Nyereséges a legeleje óta, a konkurencia már többször csökkentett árat, a saját piacán versenyző Nintendót viszont semmi sem kényszeríti arra, hogy csökkentse a Wii árát.

Már amikor megjelent is mindenki arról beszélt, hogy képességeihez képest a Wii túl van árazva. A Microsoft és a Sony veszteséggel kezdte el árulni az Xbox 360-at és a PlayStation 3-at, hogy piacot szerezzen, és bár a konkurenciához képest a 250 dolláros áron debütáló Wii olcsó volt, ár/érték arányban keveset tudott felmutatni.

Már amennyiben az értéket a konzolba pakolt hardverek alapján számoljuk, azok ugyanis meglehetősen elavultak a Nintendo esetében, igaz, a gépet nem is a csúcsgrafika, hanem az ötlet adja el, a hadonászós távirányító úgy látszik, mindent visz.

Annyira igaz ez, hogy a Wii az egyetlen, a kezdetek óta nyereségesen árult konzol, és miközben a húszmilliós darabszámot elérve az előállítási költség tovább csökkent, a Wii abban is különleges, hogy megjelenése óta nem csökkentették az árát. Sőt, az Engadget szerint ez nem is változik, amit maga Iwata Satoru jelentett be még pénteken.

A Nintendo vezére ezt azzal magyarázta, hogy a cég nem akarja elrontani egy olcsóbb Wii-vel azok kedvét, akik 250 dollárt fizettek a konzolért, de nyilvánvalóan egészen másról van szó: még mindig olyan jól fogy a gép, hogy a gyártónak egyszerűen nem kell csökkenteni az árat, hiszen így is elad mindent, amit legyárt. Ha majd csökkent a kereslet, egyből elszáll Satoru aggodalma az első vásárlókért. Az első húszmillióért.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!