Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Noteszgépek versenye

2000.10.13. 19:00
Munkatársaink három hasonló teljesítményű noteszgépet teszteltek. A Sharp, a Sony és az Asus gépe is beváltotta a hozzá fűzött reményeket: mindhárom gép hordozható, és számos program fut rajta. A részleteket az alábbi tesztleírásokban találják.

Apró és szép, a Sony Vaio

A Sony Vaio tesztelése során kicsi, szép, és kiváló teljesítményű notebookot ismertem meg, amelyen élvezet dolgozni. Már a használatbavétel első percei után nyilvánvalóvá válik, hogy egy olyan darabról van szó, amelybe minden korábbinál nagyobb szellemi teljesítményt fektettek a lehető legjobb eredmény érdekében, és az sem elhanyagolható, hogy mindez harmonizál a visszafogott, ám erőt sugárzó dizájnnal. A Vaiót azonban nem szövegszerkesztésre tervezték.
Családi fotóalbumként és zenehallgatásra is használható ť

Asus: Buszon DVD-zni

A billentyűzet megfelelő méretű, a touchpad a szokásos, a beépített Ethernet-csatolóval és az 56K-s modemmel szinte mindenhonnan pillanatok alatt netközelbe kerülhet az ember, a PS2 és az USB-csatolóval ízlés szerint bővíthető perifériásan, a DVD és a merevlemez pedig egy mozdulattal cserélhető. A 600 ezer forint magasságában árult gép összességében jó választás lehet annak, aki hasznos extrákra vágyik. Ha lenne egy Sony Vaióm, simán elcserélném egy ilyenre.
Egész jól bírta az Unreal Tournamentetť

Az elegáns Sharp PC-AX

Az én régi notebookom nagy volt, ormótlan és vastag, a Sharp pedig helyes, apró, és vékony, mint egy Uhrin Benedek-regény (nem kell a sok rizsa, mondja a Mester ugyebár). A dizájn hihetetlenül elegáns, metálkék, áramvonalasított fedôlapja az ezüstszínű belsôvel intenzív technoelektro-hangulatba hozza a romantikus fiatal szíveket, amit a halványibolya billentyűzet és a "faltól-falig" TFT képernyô perfektül fokoz, még az elviselhetôség határain belül maradva.
Helyes, apró, és vékony, mint egy Uhrin Benedek-regényť

A zsűri döntése
Sharp Sony Asus
teljesítmény 5 5 4
design 5 5 4
képernyő 5 4 5
használhatóság 5 4 5
súly 4 5 5
ár 4 4 5
értékelés nagyon jó

A tesztgépeket a Sowah Kft-től kaptuk.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!