Bernadett
-2 °C
4 °C

Grillsütőbe épített iPod és usb-s fenékhűtő

2007.06.23. 21:02
Nyaralás közben sem tarthatjuk magunktól távol a modern technológiát, sőt, ilyenkor még több elektronikus kütyüre van szükségünk. Hiszen ki ne szeretné a tengerparton ülve egy könnyű kis laptopról végignézni a Heroes összes részét egy huzamban, miközben egy iPod-dokkolóval felszerelt mobil grillsütőben garnélarákok sülnek ropogósra? Összegyűjtöttük 2007. legjobb nyári kütyüit.

Szomorú tény, hogy többségünk munkával tölti el a nyár javarészét, de nem hagyjuk cserben sorstársainkat, és összeállításunkat az irodai kütyükkel kezdjük. Az irodában az a legfontosabb, hogy a hatalmas ablakokon át beeső napsugarak ne forralják fel az agyvizünket, azaz hogy jól le tudjuk hűteni magunkat. Akik olyan szerencsétlen helyzetben vannak, hogy nincs jó légkondijuk, megpróbálkozhatnak az oxigénszegény levegő felkavarásával. Az alábbi videón szereplő ventilátor elképesztően magas árával és hallucinogén animációk lejátszásával pillanatok alatt elfeledteti az emberrel, hogy milyen szar helyzetben van.

Van mennyezetbe épített légkondi, mégis izzad az alfele? A japán Thanko szokatlan szélkavaró szerkezetével alulról is lehűtheti magát. Az usb-párna hideg levegőt bocsát ki magából, és a megoldásnak végül is csak egyetlen hátránya van: a szellentést rögtön az ember arcába fújja. Ugyanitt autós laptoptartó állvány is kapható, hogy a GTA a valódi utakon is újrajátszható legyen.


Mindent felfúj

A szélterelésnél valamivel biztonságosabb, ha belülről próbáljuk lehűteni magunkat, a forró levegőt okádó számítógépek mellett azonban igen hamar felmelegednek az italok. A probléma egyszerűen megoldható a Brando miniatűr usb-s hűtőjével, amely a munkaidő végéig megfelelő hőmérsékleten tud tartani egy dobozos sört, és nem foglal sok helyet az asztalon.


Sör.

Állítólag a menő irodaházaknak hatalmas kertjük is van, ahol a George Foreman GIPOD200 elektromos grill bevetésével akár pörgős partikat is lehet rendezni. A grill talpába ugyanis iPod dokkolót és tíz wattos hangszórót építettek. A harminc centiméter átmérőjű sütőlap tapadásmentes felülete könnyen tisztítható, és a rácsra dobott húsokról lecsorgó zsír egy csatornán keresztül elvezetődik, így egy csepp sem kerül a drága iPodra. Jó kiegészítő a grillhez az Oregon Scientific drótnélküli húshőmérője, amellyel harminc méteres távolságból is ellenőrizhető, hogy rendesen átsült-e a steak.


iGrill távhőmérővel

Természetesen a legfontosabb nyári kellék a digitális kamera, a hőségtől meghülyült emberek ugyanis valamiért nagyon szeretnek mindent lefotózni. A vízközeli bulikba persze érdemes vízálló készüléket vinni, ilyen például a Pentax Optio W30, amely két órán át kibírja háromméteres mélységben. A 7.1 megapixeles kamerában még külön beállítás is van a víz alatti fotózáshoz. Persze semmit ér a kamera, ha az ember csak házakat és templomokat tud lefotózni, magáról azonban egyetlen képet sem tud készíteni. (Ön szívesen odaadná a kameráját egy vadidegennek?) Ebben segíthet a Quik Pod elnevezésű teleszkópos botocska, amelynek az egyik végére fel lehet rögzíteni a kamerát, és egy aprócska tükör segítségével pontosan be lehet állítani a képet. Az ügyesebbek saját feneküket is lefotózhatják.


Távtartó

Valamivel hasznosabb fotós kiegészítő a GiSTEQ PhotoTrackr nevű gps-kütyü, amely minden egyes fényképről meg tudja mondani, hogy hol készült. Ehhez nem is kell rákötni a digitális fényképezőre, csak össze kell hangolni a két eszköz óráját, és amikor a számítógépre letöltjük a fényképeket, a GiSTEQ az exponálás időpontja alapján hozzájuk rendeli a földrajzi adatokat.

Bármennyi kütyüt is cipelünk magunkkal, lemerült aksival egyik sem ér semmit, tehát nem maradhatnak otthon az akkutöltők. A konnektorokkal azonban sok baj lehet. Egyrészt sok országban egészen furcsa csatlakozókat használnak, amelyekbe az általunk ismert két pöcök sehogy sem dugható be. Erre jó megoldás az APC Star Wars ihletésű átalakítója. Viszont még nagyobb baj, ha egyáltalán nincs a közelben konnektor, amire kétféle megoldás létezik: vagy vállaljuk azt, hogy eleve több energiát cipelünk magunkkal, például a Mobile Power Pack segítségével, vagy pedig felkészülünk az út közbeni áramtermelésre.


Jedi átalakító és áramcipelő

Lábainkra ugyan nem köthetünk dinamót, de a sportos nyaralás hívei bármilyen szituációban elszórakozhatnak a kézi kurblis töltő tekergetésével, a lustábbak pedig akár egész testüket beboríthatják különféle napelemes töltőkkel. Ezek árnyékában a bőrrák kockázata is alacsonyabb.