Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Olcsóbb, mint a filléres laptop

2008.03.25. 06:41
Olcsóbb lesz, de ugyanolyan, mint az Asus Eee: egyelőre ennyit lehet tudni az Acer laptopjáról.

Nem túlzás azt állítani, hogy az Asus új kategóriát hozott létre az Eee-vel, még ha a termék nem is annyira forradalmi, mint amilyennek az elsőre tűnt. Az apró, korlátozottan használható laptopnak eredetileg 200 dolláros, 33 ezer forintos áron kellett volna a boltokba kerülniük, most jó, ha kétszer ennyiért megkapjuk, ennek ellenére az emberek valamiért a mai napig azt hiszik, hogy olcsó. Filléres laptopként emlegetjük az utódot is, ami már 400-500 dollárba, legalább százezer forintba fog kerülni, pedig ennyiért már hagyományos laptopot is kapni.

Kihívó

Mindenesetre az Acer meg szeretné lovagolni az Asus keltette hullámokat, ezért hamarosan egy apró gépet dob piacra, hasonlót, mint amilyen az Eee második generációja lesz. Ennek megfelelően a kijelző tizedre pontosan 8,9 col lesz, ami a használhatóság határa: a hét colos Eee kijelzőjén legendásan alig fért el valami.

Ennél is fontosabb, hogy a pletykák szerint az Acer gépe olcsóbb lesz a konkurensénél, méghozzá 50-100 dollárral. Szóval kábé 350-400 dollárért lehet majd megvenni, ami simán átszámítva 60-65 ezer forintot jelent, valójában legalább 90 ezer forint lesz, mire ideér. A valódi képességekről májusban tudhatunk meg többet, amikor megjelenik a laptop, addig csak az Acerre hagyatkozhatunk, a gyártó viszont nem nagyon mond semmit.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!