Olivér
4 °C
8 °C

Két tenyér dekadencia

2002.12.10. 19:26
A Palm egy olcsó fapados és egy drága és organikus trükkökkel spékelt kézigéppel támadja meg a bevásárlók pénztárcáit. Tudják meg tehát Önök, miért mit kap az, aki okos kütyüre vágyik.

Palm Zire - A szilikonfülű bárány

Hajlakkszagú név és alacsony árfekvés jellemzi a Palm Zire-t, amellyel a gyártó kimondottan a technofób felhasználókat igyekszik megcélozni. A technofób vásárlók elvárásainak megfelelően a termék egy pátosztól mentes, a számológép és a lendkerekes autó között lebegő palmtopból és a kijelzőt védelmét szolgáló idegesítő ám praktikus műgumifülből áll. A technofób vásárló emellett kap egy USB kábelt, hogy az eszközt egyszerű és olcsó módon, plasztiköntvények (bölcső) közbeiktatása nélkül csatlakoztathassa személyi számítógépéhez, amennyiben meggyőződése ellenére rendelkezik ilyesmivel és/vagy/deviszont nem azzal van elfoglalva, hogy körzőheggyel vadászjeleneteket faragjon a Zire borításába.

Érdekes információ
A öniróniára hajlamos vásárlók egyébként nagyjából dupla áron, a Zire tudását megközlítő teljesítményű karórát is beszerezhetnek. A vidámparki ismerkedéshez ideális Wrist PDA-t szoros együttműködésben gyártja a Palm és a Fossil.
Az igénytelen kéziműszert egyébiránt 2 MB memóriával és fekete-fehér folyadékkristályos kijelzővel látták el, amely 160x160 pixel felbontásban enged bepillantani a Palm operációs rendszer regisztrációs felhívásoktól hemzsegő csodáiba. Szubjektívan megközelítve: a kétszínű LCD a huszonegyedik században már bántja a retinát.

A Zire egy népi tenyér és marokszámítógép, mindössze harmincezer forint körüli áron.

Palm Tungsten - Vidám vadőrök

A vadőrök azért szeretik a Tungstent, mert kijelzője ultra magas fényerejű így egyaránt alkalmas nádasban bújkáló orzók felderítésére és éjjelilepkékből álló bioviharok keltésére.

Balról a Palm Tungsten T,
jobbról a Zire
Azt is szeretik benne, hogy összecsukható: a képernyő írásfelismerő része diszkréten becsúszik a funkciógombokkal ellátott alsó részbe. A funkciógombok közül a megkérdezett szakemberek a tennivalók listáját emelték ki, mint lényeges kényelmi szolgáltatást.

Jelentős a nyeremény a Bluetooth, amelyel rendkívül egyszerűvé teszi a különböző eszközök közötti adatküldést és egész addig rokonszenves lesz, amíg el nem terjed.

A Palm kézi operációs rendszerek terén régi motoros és jelentősnek mondható 75 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, ettől aztán kiforrottnak és sokszínűnek mondható.

A lesen töltött órákat tartalmasabbá tehetik olyan logikainak tűnő játékok, mint a Diamond Mine. A vadőröket azonban frusztrálta, hogy a Tungstent nem mindig egyszerű mezei Windowsos PC-re kapcsolni, sőt ez hosszasabb küszkölődés akár lehetetlennek is bizonyulhat.

Technikai adatok

Palm Zire Organizer

16 MHz Motorola Dragonball VE processzor, 2 MB RAM, monokróm háttérvilágításos LCD, 160x160 pixel, 115 kbps infra port; Tartozékok: ceruza, USB kábel, műanyag védő fedlap, akkumulátortöltő; Méretek: 11,2 x 7,4 x 1,6 cm, Súly: 109 g; Ára hozzávetőleg: 29 700.- Ft

Palm Tungsten T

144 MHz Texas Instruments OMAP1510 ARM processzor, 16 MB RAM, hatvanötezer színű 320x320 pixeles háttérvilágításos LCD, integrált Bluetooth, infraport, bővítő slot, beépített digitális diktafon funkció (hangszóró, mikrofon bemenet sztereó fejhallgató kimenet); Tartozékok: ceruza, USB bölcső és akkutöltő;Méretek: 10,2/12,2 x 7,5 x 1,48 cm; Súly: 157 g; Ára hozzávetőleg: 135 000.- Ft A tesztpéldányokat az RRC Business Telecommunications biztosította.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?