Szilárda
-4 °C
3 °C

Pedállal hajtható noteszgép

2002.02.19. 14:11
Alig egy évvel a kurblis rádió és mobiltelefon bemutatkozása után egy amerikai vállalat lábbal pumpálható akkumláttöltőt tervez piacra dobni noteszgépekhez.
Pumpa
Az AladdinPower lábhajtásos StepCharger egysége öt perc pedálozással húszpercnyi energiát pumpál egy noteszgépbe. Ennyi mozgás nyilván nem nevezhető még lájtos reggeli tornának sem, mégis rendkívül hasznos bír lenni, ha kipottyant a pótaksi a zakózsebből vagy a legalapvetőbb helyeken nincs közvetlenül áram a falon.

A StepCharger mindössze 30 grammos tömegével és ponyvaregénynyi méretével bármilyen akkumlátort képes visszahozni az életbe, legyen az mobiltelefonon, digitális kamerán, vagy noteszgépben. A készülék 6 wattos teljesítmény mellett 18 volt feszültséget képes biztosítani. Állandó feszültségének köszönhetően biztonságosan használható repülőgépen is.

Aknakereső

A hordozható töltőnek fél éve nem sikerült eljutnia a boltokig. Egyelőre csak az amerikai hadügyminisztérium próbálhatta ki aknatesztelésnél és robbantásnál, melyeknél jól hasznosítható a készülék által biztosított stabil feszültség.

A várhatóan 150 dolláros áron megjelenő StepCharger hozzávetőleg négyszer több energiát biztosít, mint az AladdinPower mobiltelefonokhoz gyártott, 60 dolláros kézi töltője.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!