Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Vészjelzést adott le a tévé

2006.01.18. 16:25
A brit parti őrség nagy erőkkel vonult ki Portsmouth kikötőjébe egy állítólagos hajószerencsétlenséghez. Később kiderült, hogy az egyik közeli lakásban a tévé digitális vevőegysége bolondult meg.

Nagy-Britanniában egy meghibásodott digitális tv-vevőkészülék órákra megbolondította a légierőt. A Royal Air Force vasárnap kiadott közleménye szerint a déli partvidéken fekvő Portsmouth egyik lakásában álló berendezés olyan jelzést adott le, amely véletlenül megegyezett a bajba jutott hajók által leadott segélykérő kóddal.

A légierő mentési központja az adatok vétele után azonnal riasztotta a parti őrséget. A tévedésre csak akkor derült fény, amikor egy mentőhelikopter két órán át hiába kereste a Portsmouth kikötője felett körözve a bajba jutott matrózokat, írta az APA hírügynökség.

Örvendezett a gazdája

A brit távközlési felügyelet (Ofcom) csodálkozásának adott hangot az esettel kapcsolatban. A tucatnyi digitális tv és rádióadás vételére alkalmas digitális settop-boxok ugyanis maguk semmilyen jelet nem adhatnának le.

A meghibásodott vevőkészülék tulajdonosa annál jobban örült, amikor az Ocfom szakértői javításra elvitték a berendezést, mondta a felügyelet szóvivője.