Benedek
-4 °C
5 °C

Bemutatták a valaha volt leghátborzongatóbb robotot

2007.06.05. 16:10
Külleme egy halott csecsemőére emlékeztet, képességei az egy-kétéves gyereké. Arca érzékelőkkel turbózott szilikonmaszk, hangja a gügyögő félévesé, teste több mint harminc kiló. A Tokio Times kommentelői szerint a pedofilok legújabb nemzedékének nagy lehetősége. Borzongjon velünk.

A japán tudományos és technológiai ügynökség bemutatta legújabb humanoidját, a CB2 nevű gyerekrobotot. A CB2, vagyis Child Robot with Biomimetic Body (gyerekrobot biomimetikus, vagyis az élő szervezetben lejátszódó folyamatokat utánzó testtel) nem sok mindent tud, de egy robothoz képest az is éppen elég sok. Például úgy mozog, mintha embergyerek volna, ezt a testébe épített kétszáz érzékelőnek és 51 sűrített levegővel működő mozgatószenzornak köszönheti, írja a Tokio Times.

A fehér színű humanoid 1,3 méter magas és 33 kiló. Reagál a körülötte lévő világra, az érintésre, egyedül emelgeti a lábát, forgatja a szemét, a fejét, önállóan forog hátról hasra és hasról hátra a padlón, illetve fel is tud állni, igaz azt csak segítséggel. A videóból is látszik, sok mindenben olyan, mint 1-2 éves embergyerek társai, kivéve hogy CB2 se nem cuki, se nem szórakoztató, inkább félelmetes.

CB2 eredetileg arra való, hogy a tudomány minél többet megértsen a gyermeki fejlődésről, a világsajtót bejáró CB2 videók alapján az internetezők szerint a pedofilok számára sokkal nagyobb haszna lesz. Igaz, szerencsére kereskedelmi forgalomba egyelőre nem került.

További hátborzongató videók Japanprobe.com-on és az Engadgeten.