Ágyból mozizni

2002.04.05. 18:07
Az emberközeli árú házimozi kategóriájában a Sanyo kompakt multimédiás projektora házimozi-erősítőbe oltott DVD-lejátszójával párosítva megfáradva hazatérő családapák és playstationöző it-junkiek szíve csücskébe egyaránt betalál.
Az igényesség nem egyenlő a sznobizmussal, mondta Polányi Kaller és a pincérre borította az álságosan darálthússal szennyezett, amúgy vegetarianizált csőtésztát. Magára valamit adó ember nem tömi ki égnekálló szőrrel döglött háziállatait, nem fekszik le barely legal drámenbéz-pokemonokkal szociológia kisérletre hivatkozva és nem néz rendes szélesvásznú filmeket tévén.

A plazmatévék korlátozott méretük és ehhez képest zsírszaggató árukkal esélytelenek a manapság szoros félmilláér vesztegetett projektorokkal szemben. A Sanyo méreteiből adódóan irodai lopáshoz is kiváló partnert nyújtó kivetítője mindössze 699999 forintért teszi lehetővé egyebek közt, hogy ágyban fekve kétésfél méteres Snood-projekcióval örvendeztessük meg a szomszéd ház elsötétített lakásából távcsövező háborús bűnösöket.

Engedjétek hozzám!

Sanyo PLV-30 projektor
A Sanyo PLV-30-as fantázianevű terméke (ezentúl röviden Sándor) LCD-teknológiát alkalmaz, ettől ilyen olcsó, ugyanakkor képminőségben nem szenved csorbát, viszont a folyamatos hűtés miatt a lakás berendezéséhez képest az ember arcába pumpálhatja relatíve csendes ventillátorával a forró levegőt. Sándor tarkabarka logójától eltekintve elegáns külseje teknokrata- és méhviasztartalmúan bútorápolt enteriőrhöz egyaránt passzentos.

Környezetéhez, úgyismint DVD-lejátszó (később, később), kompjúter avagy játékkonzol RCA-, S-video- és RGB-kébeleken csatlakozik, utóbbit sajnálatos módon kifelejtették a csomagból, így ilyet kénytelen az ember munkahelyéről nyúlni.

Featúrák
Kibemenetek: VGA-, S-video-, kompozit video bemenet, sztereo audió kimenet, számítógépes és AV-audiobemenet, szervízport

Jelformátumok: PAL, SECAM, PAL 60, NTSC 3,58/4,43MHz

Funkciók: SVGA-flebontás (800x600), digitális zoom számítógépekhez, multiscan számítógépes képfeldolgozás, energiatakarékos üzemmód, 600 ANSI, HDTV-kompatibilis, gamma-korrekció

Méretek: 189 x 74,5 x 290mm

Tömeg: 2,5kg

A beállítási lehetőségek ebben az árkategóriában nincsenek túlzsúfolva, szomorkodásra mégsincs ok, hiszen az automatikus bemeneti jel- és képformátumfelismerés (PAL, SECAM, NTSC satöbbi) mellett a kép dőlésszögének, élességének, színének húzogatása vagy a lencsére szerelt fókusz és zoom tekergetése közepesen hendikeppelt felhasználók esetén sem okoz tartós fennakadást.

Sándor bekapcsolása után fél perccel, még drága reflektív vászon nélkül simán falra vetítve is élénk színeket ad, mély feketékkel nyomja a feketéket, kivéve talán a teljesen sötét pillanatokat (pl. éjszakai országút), ahol enyhén ködösnek tűnhet a kép. DVD- és számítógépes jel esetén egyaránt éles vonalakat produkál, interferenciát egyedül PlayStation 2-vel sikerült előállítani, de ott sem volt vészes.

All-in-one DVD-és házimozi

Projektorhoz illő dizájnt kapott az egyben DVD-lejátszóként, tunerként és Dolby Digital 5.1-es erősítőként funkicónáló gépezet, egyedül a hangerősség-tekerő gagyi neonkékje ütheti ki a vevő szemét.

Sanyo DC-AVD8501 házimozi rendszer

Csatlakozásilag két Scart, S-video, kompozit video és sztereo audiobemenet játszik a rádióantenna mellett. Igényesebb vásárlók sajnálkozhatnak a digitális audiokibemenet lefelejtése miatt és hogy a készülék a DTS-jelet sem képes feldolgozni. A szett összeállítása színkódolt kábelezéssel könnyedén átvészelhető.

Featúrák
Kibemenetek: két Scart-csatlakozó (egy RGB-kompatibilis), S-video-, kompozit video bemenet (utóbbi kimenet is), sztereo audió kimenet

Funkciók: DVD/CD/Video CD/CD-R/CD-RW/MP3 lejátszás, Dolby Digital/Dolby Pro-Logic erősítő, RDS AM/FM tuner, 5 x 30W teljesítmény hangszórónként, 30W passzív mélynyomó, képlassítás, léptetés, gyorskereső, ismétlés, programozás, véletlenszerűen programozott lejátszás, képernyőmenü, zoom

Méretek: 435 x 90 x 384mm

Tömeg: 7,9kg

Az öt plasztikburkolatú 30W-os hangszóró és a passzív mélynyomó hangereje egyesével állítható online menüből, csakgy, mint a lassítás- és a zoom DVD-lejátszásnál. A beépített surround-módok mérsékelten lenyűgözőek, biztos van, aki szereti az ilyet, az mp3-lejátszás pedig kezdetlegeses irányítható, de ennyi pénzért, naugye.

A készülék képminőségileg RGB-csatoló esetén zajmentes, stabil vizuált produkál, kellemesen el lehet veszni a Félelem és reszketés színejátszó neonszíneiben.

A hang minősége érezhetően lemarad a szinte tökéletes képtől, de sem a többfázisúan szomszédrengető basszusra, sem a magas frekvenciákra nincs hiány. Az előre programozott hangszínszabályozóval azonban nem lehet kellően feljavítani az audiolejátszást és a darabonként 30W-os hangerővel sem lehet igazán falat bontani.

A készülékeket a Mikropo bocsátotta rendelkezésünkre.  • Hírek
  • Hírek