Árpád
-2 °C
3 °C

Újabb városokat hódít meg a Segway

2002.06.06. 09:34
Dean Kamen közizgalom övezte rollererének tesztelését hat további városra terjeszti ki az amerikai posta - jelentették be kedden.
John Potter, az amerikai posta igazgatója közölte: a vállalat további negyven Segwayt vásárol, hogy a tesztelés második fázisában jusson belőlük Memphisbe, Bronxba, San Franciscóba, Chandlerbe, Arizonába és egy meg-nem-nevezett városba.

Terepeznek

Az amerikai postások ingyenesen kapott rollereken próbálkozhattak Tampában és Concordban (a Segway manchesteri gyárához közel, New Hampshire-ben). A második sorozatért már fizet a cég - az összeget azonban nem hozták nyilvánosságra.

Dean Kamen szuperrollerei nagy segítséget jelentenek a postásoknak, akiknek naponta több mint tíz kiló küldeményt kell a hátukon vinniük. "Az első próbák elég meggyőzőek voltak ahhoz, hogy a tesztelést folytassuk és kiterjesszük." - mondta Potter. A hat helyszínt egyébként a földrajzi, néprajzi, és éghajlati sokszínűség szempontja alapján jelölték ki.

Rendőrök és raktárosok

A Segwayt a postán kívül a rendőrség is teszteli - Atlantában a rendfenntartók rollerrel igyekeznek a járókerettel menekülő bolti tolvajok után. Az Amazon.com még ennél is korábban megkezdte a próbát raktáraiban.

Kamen cégének közlése vállalatok nyolcezer dollárért vásárolhatják meg a Segwayt, míg a később bemutatkozó bolti verzió háromezer dollárért lesz kapható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?