Piroska
-2 °C
5 °C

Sikeres az új Nintendo

2005.09.15. 10:30
Az első jelentések alapján szépen viszik a Nintendo legújabb hordozható konzolját, a Game Boy Micrót. A készülék Japánban alig több mint húszezer forint, és azok is veszik, akiknek már megvan ugyanez nagyobban.

A Nintendo új, mobiltelefon méretű konzolja, a Game Boy Micro iránt nagyobb az érdeklődés, mint azt várni lehetett, írta meg a Reuters. Ugyanakkor a Game Boy Advanced SP azért nagyobb sikerként indult, mondták eladók.

Új célközönség

#alt# A Super Marióról, Donkey Kongról és a Pokemonról ismert gyártó egy héttel az amerikai premier előtt mutatta be a világ legkisebb konzolját Japánban, 22 ezer forintnak megfelelő jenért. Ez a cég vezeti még mindig a hordozható játékgépek piacát, egyes számítások szerint 94 százalékos részesedéssel, bár a Sony PSP egyre nagyobb falatot szakít ki magának ebből a tortából.

A kiotói központú Nintendo ugyanakkor reméli, hogy a Micróval sikerül megnyernie magának a nőket, a hétvégi játékosokat, akik nem töltenek naponta hosszú órákat a küldetések teljesítésével, de a társaság az idősebb generációt is szeretné a játékgép vásárlói között tudni.

„Bár a Micro funkcióit tekintve ugyanaz, mint a már régebb óta árult Advanced SP, mégis népszerű az új modell”, vélekedett Hirokazu Hamamura, a japán Enterbrain kiadóvállalat elnöke. „A vásárlók már azért is vásárolnak, mert a termék divatos vagy stílusos, bár nincs szükségük a Micróra, mégis veszik”, mondta.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft