Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Verje szét számítógépét negyven euróért!

2004.11.24. 16:53
Egy spanyol szeméttelep-tulajdonos sajátosan segít a felgyorsult életviteltől frusztrált embereken. Az empatikus üzletember negyven euró ellenében engedélyezi a stresszeseknek, hogy egy hatalmas kőtörő kalapáccsal bármit szétverjenek a telepen, a mobiltelefontól, a számítógépen át, az autóig.
Madridtól százhatvan kilométerre, a Lubia nevű faluban üzemeltetett szeméttelep "haragterápia" címmel hirdeti a szolgáltatását, írja a BBC. "Szétvertem a számítógépemet, és ezzel kiadtam minden stresszt, és ez egyszerűen csodálatos" - nyilatkozta egy boldog kliens a StopStress cég szolgáltatásáról.

A csoport szerint a terápia azért fontos, mert hozzájárul a feszültség csökkentéséhez. A brit guildfordi Surrey Egyetem idei kutatása szerint ugyanis a számítógép, a mobiltelefon és laptop növelik a munkahelyi stressz szintjét.

Bosszú

Aki igénybe veszi a "haragterápiát", sisakot kap, overallt és védőszemüveget, és metálzenével segítik a ráhangolódásban. Két óra áll a frusztráltak rendelkezésére, de általában csupán harminc percig tart egy-egy ütlegelő menet.

"Amikor megérkezik valaki, először fél és bizonytalan, de mi segítünk, rábeszéljük a pusztításra. Végül aztán mindenki - aggodalom nélkül - szétveri a tárgyat, amit szeretne, és amint kiadja a stresszt, megnyugszik" - mondta Jorge Arribas, az egyik alapító.