Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Internetes hűtőszekrényt gyárt a Toshiba

2002.01.04. 09:00
Japán lapértesülések szerint a Toshiba interneteléréssel rendelkező okos háztartási gépek (hűtőgép, légkondicionáló, mikrohullámú sütő) fejlesztésén dolgozik, amelyeket a közeli jövőben piacra is dob.
A sorozat első darabja az okos hűtőgép lesz, amelyet a Toshiba a hírek szerint áprilisban dob a japán piacra. A frigón regisztráltatni lehet majd a benne elhelyezett élelmiszert, a listát pedig az interneten keresztül bárhonnan le lehet kérdezni - a tulajdonos így könnyebben megszervezheti a bevásárlást.

Az okos hűtő következő verzióját miniatűr kamerákkal is felszerelik majd, amelyek által képileg is meg lehet tekinteni, hogy milyen állapotban vannak az élelmiszerek.

Háztartás egy kézben

Az internetes mikrohullámú sütő recepteket tud letölteni a webről. A légkondicionáló pedig helyi hálózaton keresztül vezérelhető majd, amelyen egy központi terminál segítségével az mindegyik eszköz elérhető lesz.

A Toshiba reményei szerint (vehetjük ezt a fejlesztés irányának) intelligens házigépeit egy nap kéziszámítógépeken vagy mobilokon keresztül is irányítani lehet majd.