Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Kapjon emailt kézfogással

2002.10.08. 15:27
Az NTT és leányvállalata, az NTT DoCoMo mobilszolgáltató a telekommunikációs leányálom megvalósítására készülnek: olyan kéziszámítógéphez illeszthető perifériát találtak fel, amely az emberi testet használja nagy sávszélességű adtátviteli kapcsolatként.
Zizz!
Kérjük a gurukat, fáradjanak a hídra! Megjelent a láthatáron a digitálrokokó, a konspiratív szaktudomány netovábbja, a fizikai érintkezéssel terjedő rombolókódok és a kézfogós informatikai tünetetések kora.

Adj egy pacsit!

A Nihan Keizai Shimbun jelentése szerint vezető japán távközlési vállalat, az NTT DoCoMo mérnökei által kifejlesztett eszköz gyenge elektromos jeleket küld mindenféle vezető felületen, így a bőrön, ruhán, kézipoggyászon, széken, kilincsen, illetve papírlapon is - így a felhasználók kézrázás útján, de akár anélkül is kicserélhetik nevüket, emailcímüket és telefonszámukat (láthatatlan névjegy). De a találmány alkalmazható önazonosításra is, be- vagy kiléptető rendszereknél, meg mindenre, amit el tetszik tudni képzelni.

Jó hír a jó hírben, hogy a kísérletek során 10 megabit/sec adatátviteli sebességet ért el a technika, így nagyon hosszas kézrázás vagy testmasszázs során igazán nagy letöltéseket is lehetővé tesz.