Emőke
-4 °C
9 °C

Új Game Boyt dob piacra a Nintendo

2005.03.01. 17:14
Bár a Nintendo következő generációs játékkonzoljára 2006-ig várni kell, a vállalat idén is jelentkezik új hardverrel. A CNN szakértői szerint 2005 végén a Nintendo kiadja a Game Boy legújabb verzióját.

Amennyiben a hír igaz, ez lenne a cég harmadik kézijátékgép-fejlesztése. Az új Game Boynak komoly versenytárssal kell majd szembenéznie, a Sony PSP mobil játékkonzol ugyanis márciusban kerül a boltokba az Egyesült Államokban.

Karácsonykor?

"Reméljük, hogy a Game Boy Advance SP készülék következő verzióját idén karácsonyra kiadják, a korábbi 2006-os ígéretekhez képest korábban" - nyilatkozta P.J. McNealy, az amerikai technológiai kutatóintézet munkatársa.

Az új játékgép McNealy becslése szerint 99 dollárba (körülbelül 18 ezer forintnak megfelelő összegbe) kerül majd.

A Nintendo nem erősítette meg, de nem is cáfolta az értesülést. "Mindig hallunk spekulációkat a következő Game Boy verzióról, de ebben a pillanatban még nincs bejelentenivalónk" - mondta Beth Llewelyn, az amerikai Nintendo egyik vezetője.

A játékos szíve

Az új kézi konzol hivatalos bejelentése a CNN szerint március tizedikére várható, ugyanis Satoru Iwata, a Nintendo elnöke ekkor tart San Franciscóban, egy játékfejlesztéssel kapcsolatos konferencián előadást 'A játékos szíve' címmel.