Emőke
-4 °C
9 °C

Cserepes virág jelzi a csatlakozást

2004.11.13. 21:29
Szeretne E.T.-hez hasonlítani? Szeretne az asztalára egy virágot - ami a kedves lárvaarcú földönkívüliéhez hasonlóan - csak akkor virágzik, ha egy fontos esemény történik Önnel? Az ír MediaLab Europe vállalat találmányával közelebb kerülhet az E.T-érzéshez, de csak abban az esetben, ha használja valamelyik internetes üzenetküldő szolgáltatást!
A művirág az ICQ üzenetküldő szoftver virágjelének piros szirmú, offline változata, ami azonnal kivirágzik, ha tulajdonosának valamelyik közeli ismerőse az üzenetküldő szolgáltatásra csatlakozik.

Szeretetet szimulál

#alt#
Klikk a képre!
Az önmagát az emberi képességek kiterjesztéséért munkálkodó kutatóintézetnek nevező MediaLab Europe azért hozta létre a virágot, hogy szimulálja a család és a barátok jelenlétét, és leképezze, illetve fenntartsa az online élet során elillanó személyközi viszonyokat.

A projektismertetőben a MediaLab munkatársa azt írja, hogy találmányukkal a közvetlen kapcsolat hiányát igyekeznek pótolni: "Technológiai fejlesztéseinkkel azt szeretnénk elérni, hogy egymástól távoli emberek között személyes kommunikációs csatornát nyissunk, és ezzel növeljük a közelségérzetet".

Figyel, és jelez

A virág cserepében egy - feltöltés után - néhány napig üzemképes tápegység, egy rádiós adó-vevő, és egy apró motor található, ami kinyitja és elhervasztja a virágot. A cserepes drótnélküli hálózat a közelben lévő számítógéppel kommunikálva szabályos időközönként ellenőrzi, hogy tulajdonosának közeli ismerősei felcsatlakoztak-e az ICQ-ra, vagy más azonnali üzenetküldőre.