Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Amerikát készül meghódítani a francia wifinyuszi

2006.08.14. 11:44
A fröccsöntött nyuszi felolvassa az emaileket, elküldi a gyerekeket aludni, figyelmeztet, ha lezuhannak az értékpapírjaink árfolyamai, elmondja a közlekedési információkat, és a kor szelleméhez illően drótnélküli wifihálózatról szerzi az értesüléseit.

A francia Violet cég nyuszija 23 centiméter magas, fehér, tölcsér alakú, világít, és a fülét tekergeti, ha beszél vagy énekel. A neve Nabaztag, ami készítője anyanyelvén - örményül - nyulat jelent. A termék tavaly jelent meg a piacon, és azóta félszázezer darab kelt el belőle Franciaországban, Nagy-Britanniában, Belgiumban és Svájcban, harmincezer forintnak megfelelő körüli áron, írja a Yahoo.

Nabaztag a gyermeknevelésben is jártas. Rafi Haladjian francia vállalkozó, a nyuszi szellemi atyja szerint sok esetben több befolyással bír a gyermekek felett, mint szüleik.

Irány Amerika

A vállalkozó most az eddig még kiaknázatlan amerikai piacra készül betörni termékével, elsősorban a Decemberi bevásárlószezont célozva meg. Az év végéig mintegy százötvenezres eladást vár. Reméli, hogy a wifi terjedése, valamint a termék folyamatos fejlesztése és az alkalmazások bővülő tárháza elősegíti majd a Nabaztag sikerét, és a termék nem fog eltűnni, mint korábban a tamagochi, vagy a Sony robotkutyája, Aibo.

A Skypehoz és az Apple iPodjához hasonlóan a Nabaztag alapszolgáltatásai, vagyis az időjárás-előrejelzés, az árfolyam-figyelés és az e-mail felolvasás is ingyenesek, az üzenetküldésért és a telefonhívásért azonban fizetni kell.