Benedek
-4 °C
5 °C

Gyorsan fogy a Wii

2006.11.20. 13:55
Elsöprő sikerrel lépett be vasárnap a Nintendo az új generációs játékkonzolok háborújába, az Egyesült Államokban ugyanis most mindenütt hiánycikk a Wii. Annak ellenére, hogy sokkal több volt belőle raktáron, mint a két nappal korábban megjelent PlayStation 3-ból.

Hétfő reggel már nem kígyóztak sorok az amerikai játékboltok előtt, addigra ugyanis az összes Wii elfogyott. Az Inquirer brit lap jelentése szerint a Nintendo az év végéig négymillió Wii konzolt akar eladni, azt azonban nem árulta el a japán cég, hogy most hétvégén mennyit fogyott.

A Wii sikere részben azzal magyarázható, hogy csupán kétszázötven dollárba kerül és adnak hozzá egy játékot, miközben riválisa, a PlayStation 3 hatszáz dollárba kerül, és játékot sem adnak hozzá. Persze az is igaz, hogy aki nagy felbontású tévére szeretné rákötni a Wii-t, annek további 30 dollárért kell vennie egy kiegészítő kábelt, illetve aki társaságban akar játszani, további hatvan dollárért vehet még egy távirányító-készletet, alapból ugyanis csak egy jár a készülékhez.

A Nintendo-konzolja iránt pedig éppen az irányító miatt nagy az érdeklődés, ugyanis használható teniszütőnek, kormánykeréknek, virtuális dobverőnek és karmesteri pálcának, ráadásul különösebb szakértelem sem kell hozzá.

Bővebb cikkünk a Wii bemutatójáról.