Oszkár
20 °C
29 °C

A Wii-testmozgás nem elég

2007.12.27. 17:15
Bár a Nintendo Wii jobban átmozgatja a játékos testét, mint a Microsoft Xbox 360 vagy a Sony PlayStation 3, a szakértők szerint nem váltja ki az egészséges életmódhoz szükséges minimális testmozgást.

A Nintendo Wii olyan, konkrét testmozgással járó sportjátékokat is tartalmaz, mint a tenisz, a ping pong, a baseball vagy a bowling: egy-két óra után sajgó izmokkal és izzadtan zár a lelkes játékos. A British Journal of Medicine-ben publikált tanulmány szerint azonban a kifáradás becsapós: nem intenzív eléggé például egy gyerek napi testmozgás-szükségleteinek kielégítéséhez.

A vizsgálatot a Nintendo marketingosztálya szponzorálta. 13 és 15 év közötti fiúkat és lányokat vizsgáltak, amint negyedórát játszottak a Wii-n, majd az Xbox 360-on. A tizenegy kísérleti alany eredményei azt mutatták, hogy a Wii játékosai két százalékkal több kalóriát égettek, mint az Xbox játékosai, de még így is kevesebbet annál, mint amit egy hagyományos edzésen.

A tanulmány szerint a Wii nagy előnye, hogy felállítja a gyerekeket a székből és megmozgatja a kezüket és lábukat. Például így: