Valér
2 °C
8 °C

Óra - papírból

2004.12.17. 10:45
Megígérték az elektronikus papírt, és még mindig nem valósult meg. Egy német tervező, Hannes Koch viszont olyan órával állt elő, amelynek kijelzője papírból van.

Rámehet filctollal!
A Watch Paper (Papíróra) működő koncepció, egy digitális óra, amelynek kijelzője hőérzékeny festékbe mártott közönséges papír. A papír mögött elhelyezett LED hője miatt átlátszóvá válik a hőérzékeny festék, így kirajzolódnak az időkoordináták.

A német Hannes Koch terméktervezéssel foglalkozik, miután a Royal College of Arts munkatársa lett Nagy-Britanniában, kreativitása a technikai oldal felől a formatervezés felé mozdult. Munkatársaival egy low-tech elektronikus papír fejlesztése közben tértek vissza a retró stílusú LED kijelzőkhöz, így született végül a papíróra.

Koch elmondta, mindenhol nagy lelkesedéssel fogadták a papírórát, amely kedden díjat nyert a hannoveri IF-Design nemzetközi formatervező fórumon. Jelentős összeget nyert továbbá a sorozatgyártásra a brit NESTA úttörő kreatívokat támogató programjában, így jövőre valószínűleg kapható lesz a nyugati boltokban.