Valér
4 °C
8 °C

A Microsoft hamarabb mutatja be az Xbox 2-t

2005.05.04. 09:30
Május 12-én mutatják be az Xbox utódját, a Xenont. Bill Gates szerint az új gép alkalmas lesz játékra és filmnézésre is, képességeinek köszönhetően piacvezető szerepet szánnak az új gépnek.
A következő generációs Microsoft konzol, az Xbox bemutatására már csak kilenc napot kell várni - írta meg a Cnet. Bill Gates reményei szerint az új termékkel lehetőség nyílik arra, hogy átvegyék a vezetést a Sonytól.

Sikeres menet

Az első generációval csak az volt a célunk, hogy játékba kerüljünk, ehhez képest megszereztük a második helyet - mondta Gates. A Microsoft elnöke szerint az Xbox új verziója - mely a Xenon kódnéven fut – olyan szolgáltatásokat tartalmaz majd, amiknek köszönhetően játszhatunk, zenét hallgathatunk, filmet és képeket nézegethetünk egyetlen eszközön keresztül a nappalinkban.

Sokat egyelőre nem lehet tudni a Microsoft új játékgépéről, azt a keveset is csak pletyka szinten. Az új gép az IBM processzorával érkezik. A Big Blue Power architektúrára épülő központi egység mutat némi rokonságot a PlayStation 3-ba szerelt Cellel, de még több köze van az Apple gépekből megismert G5-ös csipekhez.

Gates hangsúlyozta, hogy a Xenon kihasználja majd a high-definition (hd) formátum nyújtotta előnyöket is, így a filmek jobb minőségűek, nagyobb felbontásúak lehetnek.

A befutó

Nagy a verseny a Sony és a Microsoft között. Eredetileg úgy tűnt, hogy mindkét társaság május 16-án mutatja be saját termékét, pontosan egy nappal az E3 játékipari kiállítás megnyitása előtt. Az eredeti menetrend szerint délután háromkor mutatta volna be a Sony a PS3-at, három órával később, délután hatkor következett volna a Microsoft bemutatója.

Aztán április elején a Microsoft illetékesei bejelentették, hogy nem hajlandóak másodhegedűst játszani a Sony mellet, ezért nemhogy a japán cég után, de jóval előttük mutatják be saját játékgépüket. Az Xbox 2-t egy félórás show keretében leplezik le az MTV-n, négy nappal azelőtt, hogy a Sony bemutatná a PlayStation 3 játékgépet.

A Microsoft 2001-ben szállt be a játékba az Xbox játékkonzollal. A társaság több mint kétmilliárd dollárt költött a készülék kifejlesztésére és reklámozására.