József, Bánk
-6 °C
0 °C

Eltűnt az Xbox 360 tíz prototípusa

2005.10.11. 09:46
A titokban feladott szállítmányt Németországban dézsmálták meg a jól informált tettesek. Azóta az ellopott Xbox 360 három példányát lefoglalták, hétnek bottal ütik a nyomát.

A Microsofttól eltulajdonították az új Xbox 360 játékkonzol tíz szigorúan titkos prototípusát, írta a Der Spiegel. A szoftverkonszern komoly reményeket fűz az új konzolhoz, amelynek bevezetését Európában a karácsonyi szezonra időzítik.

A Der Spiegel beszámolója szerint az eltűnt konzolok augusztus végén, más Microsoft termékekkel együtt, semleges csomagolásban érkeztek Hongkongból Németországba, mégpedig repülőgéppel.

Célzottan keresték

Az ismeretlen elkövetők egy Düren melletti raktárcsarnokból vitték el a konzolokat. Teljesen biztosra mentek, ugyanis a teljes rakományt feltúrták, hogy megtalálják az Xboxok dobozait. A többi terméket otthagyták.

A konzolokat eredetileg a játékfejlesztő cégeknek szánták, hogy a szoftvert az új konzollal tesztelhessék. A lopást követő néhány napon belül a Spiegel szerint felbukkantak az interneten az eltűnt konzolok fényképei.

Időközben az ügyben nyomozni kezdett a bécsi bűnügyi nyomozóhivatal illetve a bonni államügyészség. Mostanáig több házkutatásra került sor Alsó-Ausztriában és az észak-rajna vesztfáliai Troisdorfban, és három Xboxot megtaláltak a nyomozók. A többi hétnek még nem akadtak a nyomára.

Telitalálatos szelvény

A versenytársak, a nem licencelt játékok illetve nem hivatalos kiegészítők fejlesztői számára egy ilyen prototípus felér egy ötössel a lottón, fogalmazott az egyik nyomozó. A Microsoft az új Xboxszal próbálja elragadni az elsőséget a Sony Playstationtől játékkonzolok piacán

Az osztrák bűnügyi nyomozóhivatal szóvivője, Gerald Hesztera őrnagy az APA hírügynökségnek elmondta, hogy a Microsoft közvetlenül fordult hozzájuk. Az osztrák nyom akkor merült fel, amikor a szoftvercéghez különös emaileket intéztek ismeretlenek, és azt sejtették, hogy van valami a birtokukban, amit a Microsoft biztosan vissza akar vásárolni.

Kezdetben nem volt világos, hogy zsarolásról, vagy valami másról van szó. Az osztrák nyomozóknak sikerült a szálakat Alsó-Ausztria nyugati részéig követni. Itt már hetekkel ezelőtt házkutatásokat tartottak, és megtaláltak két Xbox 360-ast. Az osztrák nyomozók úgy vélik, számukra az eset ezzel lezárult, írta az APA.