Megmutatjuk eldugott Facebook-üzeneteit

2016.09.21. 13:52

Ötlete, vagy kérdése van?

Ha üzenetet kap Facebookon, asztali gépen megjelenik a kis piros értesítési ikon, mobilon meg csipog a Messenger, hogy rá kéne nézni. Mindez viszont csak azokra az üzenetekre igaz minden esetben, amelyeket ismerősöktől kaptunk. Na de mi a helyzet a többi üzenettel? Ha olyasvalaki ír nekünk, aki nem az ismerősünk, a rendszer csak néha jelez magától, a többi, általa érdektelennek ítélt üzenetet akkor láthatjuk csak, ha belemászunk a beállításokba, és mi magunk nézzük meg, nem jött-e ilyesmi.

Elsőre úgy tűnhet, ilyen üzenetekkel nem érdemes foglalkozni, de azért könnyen előfordulhat, hogy igenis fontos dologról marad le, akinek nem tűnik fel, hogy írtak neki. Én jártam már úgy például, hogy egy erdei séta alatt elhagyott személyimet egy idegen találta meg, és ha nem veszem észre pár nappal később teljesen véletlenül, hogy rám írt Facebookon, feleslegesen csináltathattam volna új igazolványt.

A rejtett üzenetek helye asztali gépen és mobilon.
A rejtett üzenetek helye asztali gépen és mobilon.

Na és hol lehet megnézni ezeket az eldugott üzeneteket?

  • Ha megnézi asztali gépen a Facebook-üzenetek felületét, a bal oldali üzenetlista fölött ki van jelölve, hogy éppen A legutóbbiak kategóriát látja.
  • Emellett kattinthat az Üzenetküldési engedélykérések lehetőségre, ahol azok az üzenetek találhatók, amelyeket ugyan ismeretlenek küldtek, de a Facebook érdemesnek találta önt értesíteni róluk.
  • Ha még eggyel jobbra néz, a Továbbiak menüpont láthat egy nyilat. Ha erre kattintva kiválasztja a Szűrtek elnevezésű kategóriát, megnyílik az összes többi üzenet, amelyeket talán még sose látott.

Ugyanezt mobilon még jobban sikerült eldugni:

  • A Messenger megnyitása után keresse meg a Beállítások fület.
  • Válassza ki az Emberek menüpontot.
  • Itt az Engedélykérések alatt találja az ismeretlenek üzeneteit, amelyekről kapott már értesítést.
  • A lista alján, a Szűrt kérések megtekintése kiválasztása után tárulnak fel a keresett üzenetek.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM
Ötlete, vagy kérdése van?