Megnézett egy borzalmas videót, és azóta hasonlókat ajánlgat a Youtube?

2016.10.03. 07:20

Rákattintott Fekete Pákó legújabb klipjére, mert pisztolyt fogtak a fejéhez, a Youtube meg azóta hányja magából kifelé a vállalhatatlan ajánlásokat? Begombázott embereken akart röhögni, de véletlenül egy hüvelygombás videóra bökött rá?

A Youtube/Google elvileg folyamatosan tanulja, mi érdekel minket, de egy-egy rossz választás mégis valószínűtlenül sokáig tud néha kísérteni. Ezért nem árt tudni, hogy ezeket pár kattintással törölni lehet, hogy a rendszer elfelejtse, hogy ilyesmit ajánljon, ön meg elfelejthesse, hogy Add ide a didit.

A Youtube főoldalán a bal felső menüben találja meg az Előzmények menüpontot, ahol több dolgot is tehet:

  • Egyesével törölhet egy-egy videót a mellette található X-re kattintva.
  • A lista feletti első gombbal az összes előzményt egy szuszra törölheti, és tiszta lappal indulhat.
  • A második gombbal nem töröl ki semmit, de szólhat vele a Youtube-nak, hogy egy darabig ne vegye figyelembe, miket nézeget. Vagyis ez a Pákó-mód.
  • Az oldal tetején a korábban megnézett videókról átválthat a keresési előzményekre, itt ugyanígy törölgetheti, ami nem tetszik.

Ugyanezt az Előzmények menüpontot nemcsak a főoldalról, de a Youtube-on bárhol megtalálja, ha az oldal legaljára görget.

Nemcsak a béna ajánlások forrását, vagyis egy korábban megnézett videót törölhet, hanem magát az ajánlást is, ha nem akar annyira belemászni a saját múltjába. Ezt az adott videó mellett teheti meg, és rögtön vissza is vonhatja, ha hirtelen meggondolja magát:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ötlete, vagy kérdése van?