Megnézett egy borzalmas videót, és azóta hasonlókat ajánlgat a Youtube?

2016.10.03. 07:20

Rákattintott Fekete Pákó legújabb klipjére, mert pisztolyt fogtak a fejéhez, a Youtube meg azóta hányja magából kifelé a vállalhatatlan ajánlásokat? Begombázott embereken akart röhögni, de véletlenül egy hüvelygombás videóra bökött rá?

A Youtube/Google elvileg folyamatosan tanulja, mi érdekel minket, de egy-egy rossz választás mégis valószínűtlenül sokáig tud néha kísérteni. Ezért nem árt tudni, hogy ezeket pár kattintással törölni lehet, hogy a rendszer elfelejtse, hogy ilyesmit ajánljon, ön meg elfelejthesse, hogy Add ide a didit.

A Youtube főoldalán a bal felső menüben találja meg az Előzmények menüpontot, ahol több dolgot is tehet:

  • Egyesével törölhet egy-egy videót a mellette található X-re kattintva.
  • A lista feletti első gombbal az összes előzményt egy szuszra törölheti, és tiszta lappal indulhat.
  • A második gombbal nem töröl ki semmit, de szólhat vele a Youtube-nak, hogy egy darabig ne vegye figyelembe, miket nézeget. Vagyis ez a Pákó-mód.
  • Az oldal tetején a korábban megnézett videókról átválthat a keresési előzményekre, itt ugyanígy törölgetheti, ami nem tetszik.

Ugyanezt az Előzmények menüpontot nemcsak a főoldalról, de a Youtube-on bárhol megtalálja, ha az oldal legaljára görget.

Nemcsak a béna ajánlások forrását, vagyis egy korábban megnézett videót törölhet, hanem magát az ajánlást is, ha nem akar annyira belemászni a saját múltjába. Ezt az adott videó mellett teheti meg, és rögtön vissza is vonhatja, ha hirtelen meggondolja magát:

Ötlete, vagy kérdése van?