Törölje magát az internetről néhány kattintással

2016.11.25. 21:56

Ha elege van az internetből és törölné magát mindenhonnan, nincs könnyű dolga. Jó, miért tenne ilyet – de ha mégis ez minden vágya, már van rá megoldás.

Két svéd fejlesztő, Wille Dahlbo és Linus Unnebäck megalkotta a Deseat.me szolgáltatást, amely azt ígéri, hogy alig néhány kattintással törölhetjük magunkat szolgáltatásokból.

A Google fiókkal kell belépni, majd a szolgáltatás végigpásztázza, hogy milyen egyéb oldalakra vagyunk regisztrálva – majd ezekről megjelenít egy listát. A listán kiválaszthatjuk, hogy melyikből szeretnénk törölni magunkat és melyiket tartanánk meg.

Ha törölnénk magunkat, akkor a megfelelő linkre kattintva a szolgáltatás az adott oldal leiratkozási felületére visz. Innen már csak néhány kattintás, hogy töröljük ottani fiókunkat.

Valószínűleg nem talál meg mindent a Deseat.me sem, de így is könnyebb dolgunk van, mint egyenként kikeresni az összes oldalt. Van még egy előnye, feldobhat olyan fiókokat is, ahová évekkel ezelőtt regisztráltunk, de már régen nem használjuk. Ezekről is törölhetjük magunkat, feleslegesen tartanánk meg fiókunkat.

Ötlete, vagy kérdése van?